Sakin şehrin ekonomisi çiçek açtı

Güncelleme Tarihi:

Sakin şehrin ekonomisi çiçek açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 15:37

Sakin şehrin ekonomisi çiçek açtı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - TÜRKİYE'de elma üretimine büyük katkı sağlayan Eğirdir'de baharın gelmesiyle birlikte elma ağaçları çiçek açtı.

Eğirdir Gölü'nün etkisiyle aroması ve lezzeti bakımından dünyanın en kaliteli elma üretiminin yapıldığı 'Sakin Şehir' unvanına sahip Eğirdir'de elma ağaçları çiçek açtı.

Türkiye'de üretilen her 4 elmadan birinin Eğirdir'de yetiştiğini belirten Belediye Başkanı Ömer Şengöl,

1950'li yıllarda Halil Üstün tarafından Eğirdir bağlarına dikilen ve geliştirilerek üretimi yapılan elmanın bölgenin temel geçim kaynağını olduğunu söyledi.

Kalite, lezzet ve aromasıyla dünyanın en kaliteli elması yetiştirdiklerini belirten Başkan Şengöl, "Bunu biz iddia etmiyoruz, ziraat fakültesinin hocaları, bu iş üzerine ihtisas yapmış bilim adamları söylüyor. İlçemizde üretilen elma, uygun iklim şartları, toprak yapısı ve rakımı nedeniyle Türkiye'deki muadillerinden ayrılıyor. Bu nedenle Isparta'da yetişen elma iç ve dış piyasada en çok tercih edilen elma çeşitlerinin başında geliyor" dedi.

Bahar aylarının gelmesiyle de elma ağaçlarının çeşidine göre çiçek açmaya başladığını anlatan Ömer Şengöl, "Çiçeklerinin renkleriyle ayrı bir görsel oluşturan elma ağaçları, eşi benzeri olmayan Allah'ın elinin boş vaktinde yarattığı ilçemize ayrı bir güzellik kattı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!