‘Sakin şehir’ Halfeti’nin meyveli yemekleri görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Sakin şehir’ Halfeti’nin meyveli yemekleri görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 12:17

‘Sakin şehir’ Halfeti’nin meyveli yemekleri görücüye çıktı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’nın Halfeti ilçesi, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında ‘Sakin şehir’ ağına dahil edilmesinin ardından çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaya başlayan ve bölgede ‘Saklı Cennet’ olarak bilinen ve bölge turizminin gözdesi Halfeti’de ‘Meyve Yemekleri Festivali’ düzenlendi.

Şanlıurfa'nın 'Saklı Cenneti' olarak bilinen Halfeti’de, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 'Meyve Yemekleri Festivali' ile binlerce yerli ve yabancı turisti aynı çatı altında buluşturdu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, 7 ülkeden gelen büyükelçiler ile çok sayıda davetlinin katıldığı 'Meyve Yemekleri Festivali'nde davetliler, bölgenin yöresel lezzetleri tatmanın mutluluğunu yaşadı. Festivalde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin yöresel yemeklerinin uluslararası boyut kazandığını bunun için de "Dünya Gastronomi Şehri" unvanını alabilmek için yeniden başvuru yapacağını söyledi.



Gastronomi kenti olmak için aranan en büyük özelliğin yöresel yemekleri kamuoyuna tanıtmak olduğunu belirten Çiftçi, söyle konuştu: "Şanlıurfa'mızın çok güçlü bir mutafı var. Hatırlarsanız Şanlıurfa olarak UNESCO'nun 'Gastronomi Şehri' başvurumuz vardı. Oradaki uzman heyetler bize şunu söylediler; "Sizin çok güzel lezzetleriniz var. Gerek sebzeden, gerek tahıl kullanmak sureti ile ve tabi ki et de temel besin maddesi olmak üzere çok güzel mutfağınız var." Biz de bunun bilincindeyiz ama bu yemekleri bizim Şanlıurfa olarak tanıtmamız, servis etmemiz, ve gelen misafirlerimizle bu mutfak kültürümüzü buluşturmamız gerekiyor. Bugün işte Halfeti'deki vatandaşlarımız ve katılım gösteren herkes yemeklerinin sunumlarını yapıyorlar. İşte sorumluluk budur. Bu sunumları yapmadığımız sürece biz 'Gastronomi Şehri' olamayız. Bunu yaptıktan sonra en büyük aday biziz. Bu adımları atmak ve bu icraatı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ben tekrardan emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, ev hanımlarımızı kutluyorum. Misafirperverliği ve bu güzel damak tadını tanıttıkları için tüm Halfetililere teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yörede yetişen meyvelerle yapılan erik dolması, yenidünya kebabı, kirazlı içli köfte, kavun dolması, erikli sote ve dut pilavı gibi lezzetler karşısında hayranlıkları gözden kaçmayan yabancı davetliler de ikramlardan dolayı Halfetililere teşekkür etti.



FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!