Sakin Şehir’de telaş, ama tatlı

Haberin Devamı

SEFERİHİSAR, bir başkent. ‘Nasıl yani’ diyenlere anımsatayım. Turizmde dünyada giderek taraftar bulan (Cittaslow) yani ‘Sakin Şehir’lerin Türkiye’deki başkenti Seferihisar. Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçildikten sonra, kafaya koydu ve başardı. Örneğin; pazar günleri, özellikle Sığacık, bir alem. Pazarı da var, kurallı. Yalnızca üretilen satılabiliyor. Öyle, dışarıdan alıp getirmek yok. En azından, şimdilik.
¡¡¡
Ve Sakin Şehir’in Sığacık’ının yat limanı var. Tekneler, falan filan. Ama önemli olan buradan yola çıkarak turizmi canlandırmak. Bunun için ne yapılmış? Yunan Samos Adası’yla bağlantı kurulmuş. Ne yapılacak? Karşılıklı seferler. İlki 20 Mayıs’ta Seferihisar’dan Samos’a. İki gecelik program, konaklamayla 85 Euro.
(Ayrıntı için: Kıvanç Ege 0.533 695 57 18)
¡¡¡
Buradan giden mutlaka olur Samos’a. Ama gelecek olan önemli. Tunç Soyer heyecanlı. Çünkü, Samos’a yaz aylarında 60 bin İskandinav turist geliyor. Yunan da her zaman İzmir’e meraklı. Ve Seferihisar, İzmir’e en yakın yer. Gelenler karşılanacak. Boyoz, gevrek, çay ikramı var. Sığacık’taki ‘Sakin Pazar’ gezdirilecek. Sonra isteğe göre program. Dileyen Efes’e bile götürülecek. Dileyen İzmir’e. Agora örenyeri, Kemeraltı... Ve Balçova’daki ‘Alışveriş Vadisi.’
¡¡¡
Büyük olasılıkla bu on gün içinde acenteler konuk edilecek Seferihisar’da. (Bu temas önemli) 28 Mayıs’ta da Samos’tan ilk kafile geliyor. Bu yüzden Sakin Şehir’de telaş var. Çünkü, hedef turizmi canlandırmak. ‘Sakin Başkan’ Tunç Soyer, heyecanlı, hem de çok. Ama çok önemli bir adım atılıyor. Bana göre sonuçları alınır. Bu yıl başlangıç olur. Giderek, ayak alışır. Seferihisar ve İzmir’e hareket olur.
Son söz: Etkili, yetkili, iktidar, muhalefet... Başkan Soyer’in heyecanına ortak olmalı. Yardım etmeli, koltuk çıkmalı.

ZARAR VERMEYELİM

Haberin Devamı


Aydın Sağduyu aradı geçenlerde. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, deniz kenarındaki set ve oturacak yerler yenilendi. Ancak geçenlerde sahilde dolaşırken bazı tahtaların söküldüğünü görmüş, üzülmüş. “Yeni masraf edildi. Kamu malına zarar vermeyelim. Sökülen, paçlanan yerler hemen onarılmalı. Yoksa kötü örnek olur” diyor.

KARABAĞLAR’IN DİKKATİNE

Haberin Devamı


İnönü Caddesi’nin bir bölümü malum Karabağlar Belediyesi’ne bağlı. Denizmen’le Üçkuyular arasında oturanlardan mesaj geldi. “Doğalgaz çalışmasıyla kaldırımlar bozuldu. Öylesine bırakıldı, ortalık moloz doldu. Belediye yetkilileri ilgi gösteremez mi? Kaldırımların yapılması sağlanamaz mı” deniliyor. 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları