Sakin şehir adayı Ortaca'da toplantı

Güncelleme Tarihi:

Sakin şehir adayı Ortacada toplantı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 13:44

Sakin şehir adayı Ortaca'da toplantı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nden sonra Cittaslow'a (sakin şehir) aday olan Ortaca İlçesi'nde, bu unvanının kazanılması için gerekli kriterler ve bunun ilçeye katacağı değerler konusunun konuşulduğu bir toplantı yapıldı.

Dalyan Mahallesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen tanışma toplantısına; Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, meclis üyesi Tayfun İlhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim görevlileri, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur ile Dalyan'da bulunan çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 'Sakin şehir' olmak için başvuru yapan Ortaca İlçesi'nin caretta caretta kaplumbağaları, İztuzu Plajı ve 2 bin 500 yıllık kaya mezarlarıyla ünlü Dalyan Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda, 'sakin şehir' unvanının kazanılması için gerekli kriterler ve bunun ilçeye katacağı değerler ele alındı.

Başkan Hasan Karaçelik, sakin şehrin hayatlara yön veren ve esiri olunan kapitalizm ve teknolojiye, "Durun bizim hayatımıza bu kadar müdahale etmeyin, sakin yaşamak istiyoruz" diyebilmek olduğunu söyledi.

Projenin sunumunu gerçekleştiren yüksek arkeolog Nilgün Şahin ise "Geçmişin unutulmadan geleceğe aktarılması için Cittaslow'a başvurduk. Ortaca'nın birçok geleneğiyle bu unvanı hak ettiğini, almak için de elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz" dedi.

Başkan Tunç Soyer ise "Cittaslow felsefesinin yaşam tarzı. Bu felsefenin, hız ve büyüklüğün insanoğlunu mutlu etmediğinden yola çıkarak, hız ve büyüklüğün karşısına yavaşlık ve yerelliği koyuyor. Bu felsefe başka bir hayatın mümkün olduğunu söylüyor. Bu dışarıdan bakıldığında, çok fazla ütopik, hatta Don Kişot'un yel değirmenlerine karşı mücadelesi gibi algılanacak naif bir girişim olarak görülebilir. Fakat öyle değil. 72 kriteri olan Cittaslow'a 30 ülkede, 230 kent üye Türkiye'nin, 14 Cittaslow kent sayısıyla, en çok Cittaslow kente sahip ülkeler arasında dördüncü sırada yer almakta. Türkiye gerçekten Cittaslow'lar cenneti olabilecek bir ülke. Çünkü her biri kendine özel kentler var. Cittaslow olan kentler güzel oldukları için değil kimliklerini korudukları için oldular" dedi.

Cihan KAYA- Süleyman İLTER / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!