'Sakatlıkların sorumlusu Igor Tudor!'

Güncelleme Tarihi:

Sakatlıkların sorumlusu Igor Tudor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 18:54

Hürriyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Ali Naci Küçük, Galatasaray - Gençlerbirliği maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte Ali Naci Küçük'ün değerlendirmeleri...

Eren'in sakatlığı Galatasaray'ı nasıl etkiler?

Galatasaray, Rize ve Beşiktaş maçlarında gol sıkıntısı yaşamıştı. Ve santrforda Podolski oynuyordu. Ancak Antalya'da 3 gol atan ve maçı çeviren bir Galatasaray takımı vardı. Bunun en büyük nedeni ise Eren Derdiyok idi. Eren sakatlandı ve bugün yok. Galatasaray bugün yüzde yüz Eren'in yokluğunu hissedecek. Çünkü, Podolski santrforda yerini kaybediyor. Orta saha ve kanatlara gidip Galatasaray'da tipik bir santrfor gibi oynamıyor. Bir de Podolski'nin, Japon kulübü Vissel Kobe'ye imza attığını düşünürsek ne Sneijder ne De Jong. Galatasaray'ın bu maç için en büyük handikapı Eren'in yokluğudur. 

Bruma'nın yokluğunda Rodrigues nasıl oynar?

Garry Rodrigues büyük umutlarla Galatasaray'a transfer edildi. Ancak şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. 17.haftada çıktığı ilk maçta Konyaspor deplasmanında kazandırdığı 3 puan dışında etkili oynayıp kendini gösterdiği tek maçı yok. Bruma'nın cezalı duruma düşmesi bana göre Rodrigues için büyük fırsat. Yoksa Rodrigues de, Galatasaray'da kredisini yitiren ve hayal kırıklığı yaratan isimler arasındaki yerini alacak

Haberin Devamı

O yüzden Rodrigues'in bugün ekstra işlere imza atıp forma rekabetinde 'bende varım' mesajı verecek bir futbol ortaya koyması gerekli

Galatasaray'da neden son 2 hafta bu kadar fazla sakatlıklar yaşanıyor?

Bunun en büyük nedeni Tudor'un aşırı tempolu antrenmanları ve orantısız yüklemeleri...

Çünkü Riekerink ile Tudor'un antrenman methodları, oynatmak istedikleri futbol arasında gece ile gündüz kadar fark var.

Riekerink sezon başında bu takımı yeteri kadar çalıştırmamış, yükleme yapmamış olabilir.

Nitekim bunu daha ilk geldiği günlerde Tudor da yönetime iletti. ' Bu takımın fiziksel durumu kötü. Sanki antrenman yapmamışlar' dedi.

Şimdi bu tempoya alışık olmayan, fiziksel durumu kötü olan Galatasaray takımına bir anda bu kadar orantısız yükleme yapmak da sakatlıkları getirdi.

Tudor yavaş yavaş bu yüklemeyi yapabilirdi. Florya'da bir anda çalışma temposu olarak vitesi 5'e atan Tudor, bu sakatlıkların net sorumlusu konumunda.

Haberin Devamı

Nitekim hazır olmayan Galatasaray'da 2 haftada 6.oyuncu sakatlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!