Sakarya'da dev barajın inşasında sona geliniyor

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada dev barajın inşasında sona geliniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 17:03

Sakarya'da dev barajın inşasında sona geliniyor

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)-SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde yapımı devam eden 100 metre yüksekliğindeki Ballıkaya Barajı'nın yüzde 70'i tamamlandı. Barajın Sakarya'nın 100 yıllık içmesuyunu garanti altına alacağı belirtildi
 Akyazı İlçesinde inşa edilen gövdesi 100 metre yüksekliğinde olacak Ballıkaya Barajı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. DSİ Genel Müdür Yardımcıları Turkay Özgür ve Bülent Selek, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte gövdesinin 75 metrelik bölümü tamamlanan dev barajda incelemelerde bulundu.
İnceleme sonrası açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, baraj gövdesinin bu yıl tamamlanacağını belirterek, "Çok güzel bir toplantı yaptık. Baraj gövdesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyebiliriz. Proje kapsamında inşa edilecek arıtma tesisi ve isale hatları için gerekli projelendirmeler de yapılacak. Batıda Sapanca Gölümüz. Güneyde Akçay Barajı, doğuda Ballıkaya Barajının yapımı sürüyor. Tüm yatırımlarımızın tamamlanmasıyla şehrimizin dört bir tarafı içilebilir su kaynaklarıyla çevrilmiş olacak." dedi.
Akyazı'da inşa edilen Ballıkaya Barajı, Sakarya ve Kocaeli'nin içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü'ndeki kullanılabilir su miktarı olan 100 milyon metreküpün iki katı yani 200 milyon metreküp potansiyele sahip olacak.
Proje özellikle Hendek, Akyazı ve Karapürçek ilçelerine tek bir yapıdan su sağlanmış olurken proje sayesinde Sapanca Gölü üzerindeki kullanım baskısı da azalacak. Bu baraj Sakarya'nın 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına alacak.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!