Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Geyve'de

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Geyvede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:57

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve ilçesini ziyaret etti.
Beraberindeki heyetle ilçede devam eden yatırımları inceleyen Toçoğlu, yetkililerden bilgi aldı.
Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Geyve'de yaklaşık 4 milyonluk yatırımla 13 kilometrelik içme suyu hattı inşa ettiklerini belirterek, Alifuatpaşa’daki 42 kilometrelik içme suyu hattını tamamladıklarını söyledi.
İlçede 125 kilometrelik kanalizasyon ve yağmursuyu hattı kazandırdıklarını aktaran Toçoğlu, Pamukova ve Geyve ilçelerine hizmet sunacak atıksu arıtma tesisinde sona yaklaştıklarını bildirdi.
Toçoğlu, Doğantepe Köprüsü’nde çalışmaların sona erdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Köprü yenilenerek hemşerilerimizin kullanımına sunuldu. Ayrıca Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi Projemiz gün sayıyor. Yaklaşık 8,5 milyon liralık projemiz 40 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Modern ve son derece ileri teknoloji ile inşa edilen atıksu arıtma tesisimiz güney bölgesine uzun yıllar hizmet sunacak. Tesiste mekanik parçaların montajı tamamlanmak üzere. İnşallah bu yatırım güney bölgesindeki tüm evsel ve endüstriyel atıkları toplayacak ve bu merkezde arıtacak."
Projenin tamamlanmasıyla Sakarya Nehri'nin şehrin güneyinden Karadeniz’e daha temiz ulaşacağını vurgulayan Toçoğlu, tesisi kısa süre içerisinde devreye alacaklarını dile getirdi.
- Atıksuya kesin çözüm
Toçoğlu, projenin tamamlanmasıyla Pamukova ve Geyve’de atıksu sorunu yaşanmayacağını belirtti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet elini tüm ilçelere ulaştırdıklarını kaydeden Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sakarya’nın tüm ilçelerinde atıksu sorununa kesin çözümler üretmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrimizi sağlam altyapı ile buluşturma hedefiyle 16 ilçemizin tamamında arıtma tesisi, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda planlanan yeni yatırımlarımızı da kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. İçmesuyu projelerimizin yanında Geyve’ye 125 kilometrelik kanalizasyon ve yağmursuyu hattını kazandırdık. 2. etap yağmursuyu hattı çalışmaları kapsamında 8 kilometrelik hat üzerindeki çalışmalarımız da sürüyor. Tüm bu altyapı çalışmalarımızın ardından ilçemizde kapsamlı bir asfalt atağı başlattık. İlçe merkezindeki tüm güzergahları sıcak asfaltla buluşturduk."
Toçoğlu, sosyal belediyecilik başlığında ilçede önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirterek, "Geyve Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi projemizde de artık sona yaklaştık. Görüldüğü gibi yalnızca altyapı, içmesuyu ve asfalt değil tüm belediyecilik alanlarında örnek çalışmaları hayata geçiriyoruz. İnşası devam eden bu merkezle Geyveli hanım kardeşlerimiz, çocuklarımız, engelli ve yaşlılarımız birçok farklı etkinlik için bir araya gelecekler. Hayırlı olmasını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!