Sait Günel'in sergisine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Sait Günelin sergisine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 14:31

Sait Günel'in sergisine yoğun ilgi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Ressam Sait Günel'in, Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı kişisel resim sergisi, 1 Nisan'a kadar gezilebilecek. Sergisi büyük ilgi gören Günel, ilk defa Gaziantep'e geldiğini belirterek, kendisini davet eden Sanko'ya teşekkür etti.

Resimlerinde desen yapma alışkanlığının olmadığını, resim yaparken her şeyin resme hizmet etmesi gerektiğini kaydeden Günel, soyutlamayı çok sevdiğine vurgu yaptı. 'Resimde desen, kompozisyon ve bakış açısı çok önemlidir. Ressam çok disiplinli ve güçlü hayal gücü olmalı. Bizim beyaz renk boyamız yok. Beyaz rengi kağıttan kullanıyorum. Resmin nereye gittiğini bilmeniz lazım' diyen Günel, resim yapmanın kendisi için yaşamak, nefes almak ve tutku olduğuna dikkati çekti.

Her şeyini resim yapmaya borçlu olduğunu anlatan Günel, ressamlığın riskli ama yapılmayacak bir iş olmadığının altını çizdi.

Yurtiçi ve yurtdışında 40 yıldan beri yüzlerce kişisel sergi açtığını ve karma sergilere katıldığını vurgulayan Günel, “Sanko Sanat Galerisi'nde sergilenen 15 eserimde akrilik ve yağlı boya kullandım. Sulu boya tekniğinden gelen ressamım. Sulu boya hızlı düşünmeyi gerektiriyor. İnsanlık iki tekerle dünyayı fethediyor. Renk yok, yansıma vardır. Resim yapmak bilime yakın olmak demektir" şeklinde konuştu.

Günel'in sergisi, Sanko Sanat Galerisi'nde 1 Nisan'a kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!