Şair Nabi’nin hacda gördüğü ilginç rüya

Bugün içinde bulunduğumuz Ramazan ayının doğasına uygun olarak, Şair Nabi’nin başından geçtiği söylenen ve kutsal topraklarda geçen bir rüyayı aktaracağım:

Şair Nabi, yanında dönemin ünlü paşalarından biriyle hacca gider. Medine şehrine yaklaştıklarında dilinden aşağıdaki dizeler dökülür:

‘Sakın terk-i edepten kuy-ı mahbubi hudadır. Bu nazargahı ilahidir, makamı Mustafa’dır bu.’

Bu mısraları yanındaki Paşa’ya da okur. Medine sokaklarında yürümeyi sürdürürken, Nabi, Mescid-i Nebevi’nin minarelerinden gelen bir ses duyar. Müezzin’in minareden seslendirdiği mısralar, biraz önce Nebi’nin söyledikleri ile aynıdır.

Nabi ‘Bu dizeleri biraz önce ben söyledim. Sana kim söyledi?’ der.

Müezzin ‘Senin ismin Nabi mi?’ diye sorar. Birbirlerine sarılırlar ve müezzin gördüğü rüyayı anlatmaya başlar:

‘Biraz önce abdest alıp yatmıştım, sonra rüyamda Peygamberimizi gördüm. ‘Müezzin kalk yatma! Benim sevenlerimden biri kabrimi ziyarete geliyor, şu cümlelerle minareden onu istikbal et’ dedi. Ben de hemen kalkıp abdest aldım ve minareye koştum’ der.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama pek çok kitapta yer alan ünlü rüyalardandır.

Paylaşmamış olmayalım.

Hepinize hayırlı Ramazanlar,

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

RUMUZ: SPAM RÜYALAR

Büyük güzel ve lüks bir yattayım. Hava çok güzel, sanırım akşam saatleri. Yatta yalnızım. 90 derecelik uzun bir merdivenle yata çıkılıyor ama çıktığımı hatırlamıyorum. Merdiven başında koyu ceviz sürgülü bir kapı var, kapı çok alçak. Kapının yanında masa kurulu.

İki kişilik servis açılmış. Kim için hazırlanmış acaba diyorum. Yatın ortasındaki mutfağa gidip salata yapıyorum. Masaya gidince servisler çoğalmış görüyorum. O sırada kardeşimin sesini duyuyorum, marinada kuduz bir köpek var diyor. Beyaz bir köpek. ‘Bu mu kuduz’ diyorum. Sürgülü kapıyı kilitliyor ‘Ama sanki buradan atlayamaz’ diyorum.

Mutfağa gidince babamla kayınpederimi kol kola, gülerken görüyorum. ‘Sofra hazır mı’ diyorum. Sonra annemle kaynanamı çok neşeli görüyorum. Ama ben mutsuz ve sinirliyim.

YORUM:
Rüyanızın geneli günlük yaşantınızın ve bu yaşamın size hissettirdiklerinin bir yansıması. Çevrenizdeki kişiler tarafından anlaşılmadığınızı düşünüyor gibisiniz. Yaşantınızdaki bazı koşullar değişmek üzere ya da değişmesini arzu ediyorsunuz. Fakat her iki durumda da değişimin önünde engeller var.

Sınırlarınızı ve şartlarınızı zorlamadan önce, olaylara bakış açınızı gözden geçirirseniz, iç huzurunuzu sağlayabilirsiniz. Mutluluk yakında, endişeleri bırakın.

RÜYA SEMBOLLERİ

3 HAMİLE

Rüyada hamile olduğunuzu ya da hamile birini görmek yakında yeni projelere başlanılacağının, mevcut yeni fikirlerin heyecanının sürdüğünün işaretidir. Ya da rüyanızda hamile gördüğünüz bir yakınınızın, koşulsuz şefkat ve sevgi ihtiyacı olduğunu sembolize ediyordur.

3 EVLİYA

Rüyada evliya görmek, dindar bir kişi olduğunuzu ya da olacağınızı veya evliya kadar temiz bilge bir kişiye duyduğunuz ihtiyacı gösterir. Geleneksel yorumu, üzüntü ve sıkıntıların sona ereceği, iyi günlerin yakın olduğu şeklindedir.

3 ABDEST ALMAK

Rüyada alınan abdest olumlu, iyi bir işarettir. İşlenen kötü suçlardan günahlardan arınma isteğini gösterir. Rüyada abdest alan, rüyayı gören kişi dışında birisiyse, o zaman görülen bu rüya bu kişiden gelecek faydalı bir hareketin habecisi olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları