Şair Karakan şiirleriyle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Şair Karakan şiirleriyle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 10:59

Şair Karakan şiirleriyle anıldı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN), 1995 yılında yaşamını yitiren eğitimci şair Günay Karakan, düzenlenen söyleşide şiirleriyle anıldı.

Şair Nuri Erkal'ın sunumunu üstlendiği, ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, şair Abdullah Şanal, Gökçek Algın'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Günay Karakan'ın Hayatı ve Şiirleri' adlı söyleşiye şair ve şiirseverler katıldı.

Nuri Erkal, Finike'de doğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü'nden mezun olan öğretmen ve öğretim görevlisi olarak görev yapan Günay Karakan'ın aynı zamanda iyi bir şair olduğunu söyledi.

İki çocuk babası Günay Karakan'ın 'Daha Ne Olsun' adlı ilk şiir kitabının 1971'de yayımlandığını hatırlatan Nuri Erkal, şairin 'Korkunun Gözleri', 'Canı Dişinde Tomurcuğun', 'Seni Söyler Salkım Söğütler' adlı şiir kitapları olduğunu da söyledi.

Günay Karakan'ın pilot ve şair olan yeğeni Gökçek Algın da dayısının şiir kitaplarının yanında 'Eğitimde Genç Ozanlar', 'Yeni Türk Edebiyatı Notları', 'Cumhuriyet Dönemi Şiirinde Aşk' adlı basılmış eserlere de sahip olduğunu kaydetti.

ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl ise Günay Karakan'ın kişiliğine, şairliğine, Türk edebiyatına katkısına değindi, bazı şiirlerini yorumladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!