Şair doktorun imza gününe yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Şair doktorun imza gününe yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 11:55

Şair doktorun imza gününe yoğun ilgi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nevzat Akyar, düzenlediği şiir dinletisinde, yayımlanan 'Nar' adlı şiir kitabını tanıttı, okurları için imzaladı.

Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) düzenlenen şiir dinletisine, çok sayıda doktor ve hemşirenin yanı sıra sanatseverler ilgi gösterdi. Şiir dinletisi öncesi Dr. Nevzat Akyar, kitaplarını okurları için imzaladı. Okurlar, Dr. Akyar'a kitabını imzalatmak için kuyruk oluşturdu. Dr. Nevzat Akyar, 'Nar' adlı kitabını imzalatmak için bekleyen 9 yaşındaki Bilge Balcı'yla yakından ilgilendi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

AKYAR'A ÖVGÜLER YAĞDIRILDI

2000 yılında yayımlanan 'Kemenkeş' ve bu yılın başında yayımlanan 'Kuşların Götürdüğü' adlı öykü kitapları da bulunan Dr. Nevzat Akyar, kitabını imzaladıktan sonra dinletide şiirlerini okudu.

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, şairler Naim Tuncalı ve Musa Fırat da dinletiye konuşmacı olarak katıldı.

Şair Naim Tuncalı yaptığı konuşmada, "Tanrı, Dr. Nevzat Akyar'ı hem şair hem de hastalarına şifa dağıtan bir insan olarak yaratmış. Genç yaşta şair ve yazar olmuş. Akyar, şiir yolculuğunda hak ettiği yere ulaşmış. Başka söze gerek yok" dedi.

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl da Dr. Nevzat Akyar'ın bazı şiirlerini ANSAN, bazılarını da görev yaptığı hastanenin bahçesinde yazdığını hatırlattı, şiir ve öykülerinin halk edebiyatı tadında olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!