Saimbeyli Avcıparı Köyü Eko-Turizm Projesi için çalışmalar başladı

Güncelleme Tarihi:

Saimbeyli Avcıparı Köyü Eko-Turizm Projesi için çalışmalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 15:47

Saimbeyli Avcıparı Köyü Eko-Turizm Projesi için çalışmalar başladı

Haberin Devamı

 

ADANA, (DHA) - ADANA'nın Saimbeyli Kaymakamlığı ile Adana Toros Dernekleri Federasyonu (ATF) işbirliğinde Saimbeyli Avcıpınarı Mahallesi'nin, Eko-Turizm Köyü olması yönünde proje çalışması başlatıldı.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü proje önerisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Saimbeyli Kaymakamı Hakan Keskin, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Toros Dernekleri Federasyonu (ATF) Başkanı Cenap Erol, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuriye Say ile çok sayıda davetli katıldı.
Saimbeyli Kaymakamı Hakan Keskin ile ATF Başkanı Cenap Erol, Avcıpınarı mahallesi yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sağlamak amacıyla Eko-Turizm Köyü olması yönünde bir proje çalışması başlattı. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) turizmin geliştirilmesi küçük ölçekli altyapı programı kapsamında yaptığı çağrıya proje sunacaklarını belirten Erol, bölgedeki yüksek turizm potansiyelini harekete geçirerek, Saimbeyli bölgesinde yenilikçi ve sürdürülebilir turizmin geliştirilmesine katkıda bulunacaklarını söyledi.
'TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI OLUR'
Turizmin ülke ekonomisine sağladığı etki düzeyinin, aynı zamanda turizm sektörünün gelişme düzeyini de yansıtabildiğini belirten Kaymakam Keskin de, Saimbeyli ilçesinin 11'i nadir bulunan 161 kelebek türüyle doğa harikası bir ilçe olduğunu, Obruk Şelalesi, doğal yürüyüş sahası ve zengin bitki örtüsü ile turistlerin ilgi odağı olabileceğini söyledi.  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Akyürek ise, bölgedeki güçlü turizm potansiyelinin harekete geçirilmesinin ve önemli bir destinasyon ve marka haline gelmesinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, bölgedeki gerekli turizm altyapı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi olarak projeye desteklerinin tam olduğunu belirtti.
Proje önerisi toplantısında bir sunum yapan Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuriye Say ise, projenin hayata geçirilmesiyle ağırlıklı tarıma bağlı istihdam için turizm, hizmet, ulaşım gibi alternatif sektörlerin gelişimine olanak sağlanacağını kaydetti.


 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!