Şaibesiz şampiyon

TÜRKİYE ligleri kurulalı hem tabanda, hem de tavanda böyle bir heyecan görmedim. Bu sene ligde belki kalite yoktu ama heyecan ve sıralama mücadelesi üst düzey oldu.

Beşiktaş, Denizli’ye rahat gitti. Mucize olur muydu? Rakipleri bu mucizeden faydalanır mıydı? Ancak buna fırsat vermediler. Sakatlıklar, eksikler hikaye oldu. Çıktılar, mücadele ettiler ve Denizlispor’u yendiler. Denizlispor’un zaten gücü bir yere kadardı.

Dönüyorsunuz G.Saray-Sivas maçına... G.Saray açık farkla kazanacağı maçı zaman zaman zora soktu ama yine de kazandı. Son haftalarda kilit takım Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler, Konyaspor’u düşürdü, Sivasspor’u ikinci yapıp Şampiyonlar Ligi’ne gönderdi.

Alt sıralar daha da felaket. İkili averaja mı bakarsınız, üçlüsüne mi, dörtlüsüne mi? Biri gol atıyor, dengeler değişiyor, farklı yerdeki üçüncü takım küme düşüyor.

Liderliğini gösterdi

Beşiktaş bu şampiyonluğu hak etti mi? Evet, etti. Kimsenin bir sözü var mı? Hayır. Ama lider olmak farklı bir olay. Hem takım olarak, hem teknik direktör olarak, hem de yönetim olarak. Beşiktaş’ın bu şampiyonluğunda öncelikle Beşiktaş Yönetimi’ni tebrik etmek lazım. Çünkü Mustafa Denizli’yi getirerek önemli bir karara imza attılar. Sonra da Mustafa doğru işler yaptı. Mustafa Denizli, son Denizlispor maçında bile liderliğini gösterdi, kaptanlık bandını İbrahim Üzülmez’e takarak... Beşiktaş, sezon başında belki de iki İbrahim’i birden gönderecekti. Ama onlar şampiyonlukta çok etkili rol oynadılar. Mustafa, geçmişinde çok emek verdiği İbrahim Üzülmez’e kaptanlık bandını takarak tavrını net koydu.

Beşiktaş takımı kadro olarak belki G.Saray’dan da iyi değildi, F.Bahçe’den de. Ancak akıllı idare edilirse bir takımın neler yapabileceğini gösterdi.

Bu sene lig masum hakem hatalarıyla bence namuslu noktalandı. Yıllar sonra belki de ilk defa sıfıra yakın şaibeyle bir lig oynandı. Geçtiğimiz yılları göz önüne getirdiğimizde o tüyler ürperten olaylar olmadı. İdeal mi? Değil. Daha iyi olur mu? Kesinlikle olur. Onun için de herkesin taşın altına elini sokması lazım. Şampiyona da hayırlı olsun, düşenlere de ama herkes hak ettiği yere ulaştı. Ne ekersen onu biçersin. Bu sene Süper Lig böyle oldu. Herkese hayırlı olsun.
Yazarın Tüm Yazıları