Sahurda tok tutan yiyecekler

Güncelleme Tarihi:

Sahurda tok tutan yiyecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 12:11

Sahurda tüketilen yiyecekler kolay oruç tutmada doğrudan etkili. İşte uzun süre tok yiyecekler...

Haberin Devamı

Sahurda yediklerinizle Ramazan'ı ne kadar rahat geçirdiğiniz arasında çok kuvvetli bir ilişki var. Sahurda yenilen besinlerin hem tok tutma özelliği olan hem de mideyi rahatlatan niteliklerde olması oldukça önemli. Siz de sahurda bu besinlere sofranızda yer açın ve sağlıklı bir oruç süreci geçirin. İşte sahurda tok tutan yiyecekler:

1. Zeytin

Zeytin sahurda yenmesi gereken yiyecekler arasında. Sindirim sistemine yardımcı olan zeytin, tok tutması ile de sahur sofralarının en gözde besinleri arasında bulunuyor. Sahurda birkaç tane zeytin tüketmeyi unutmayın.

2. Yumurta

Sahur zamanında vazgeçilmez besinlerden olan yumurta, tok tutan besinlerin başında geliyor. İster rafadan ister sahanda olsun ama sahurda mutlaka yumurta yemeye özen gösterin.

3. Çörekotu

Haberin Devamı

Sağlıklı yağlar açısından zengin olan çörekotu, salata veya yoğurtla birlikte tok tutucu özelliğini gösteriyor. Çörekotu ayrıca mide sorunlarına da birebir.

4. Çavdar ekmeği

Çavdar ekmeği hem bağırsak dostu olması ile hem de tok tutması ile sahurda tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

5. Süt

Çay ve kahve yerine sahurda süt içmek hem rahat uyumanızı sağlar hem de size gerekli proteinleri sağlayarak, gün boyu tok hissetmenize de yardımcı olur.

6. Kuru fasulye

En yararlı baklagiller arasında buluan kuru fasulye tok tutma açısından da son derece etkili bir besin. Kuru fasulye çeşitli gıdalarla birlikte piyaz olarak veya yemek olarak tüketilebilir.

7. Yoğurt

En besleyici gıdalardan biri olan yoğurt uyku problemlerine iyi gelir. Yoğurt aynı zamanda sizi tok tutarak acıkmanızı önleyici bir etki gösterir. Yoğurdunuzun içine bir çay kaşığı tarçın ekleyerek kan şekerinizi de dengeleyebilirsiniz.

8. Avokado

Avokado hem zengin doymamış yağ desteği hem de tok tutucu özelliği ile harika bir sahur besini. Sahurda yarım porsiyon avokado tüketerek açlığınızı kolayca bastırabilirsiniz.

9. Muz

Muz, tok tutan meyveler arasında başı çekiyor. Potasyum kaynağı plan yapısı ile muz, sahurda yemekten sonra bir porsiyon tüketilebilir.

10. Peynir

Protein yönünden besleyici olan peynir, sahurda tok hissetmenizi sağlar. Sahurda iki dilim peynir yiyerek açlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!