Sahur pidesi için evden çıktı itfaiyeyle geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Sahur pidesi için evden çıktı itfaiyeyle geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 14:02

Sahur pidesi için evden çıktı itfaiyeyle geri döndü

Haberin Devamı

 

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Siteler Mahallesi'nde sahura pide almak için evinden çıkan bir mahalle sakini anahtarını evde unuttu. Elinde pidelerle kapı önünde kalan vatandaşın imdadına Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi yetişti. Bir itfaiye eri, uzatılan merdivenle açık pencere camından içeri girip kapıyı açtı.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, kentte son günlerde etkili olan yüksek sıcaklık ve düşük nem koşullarında çıkan yangınlara karşı mücadele verdiklerini söyledi. Bunun yanı sıra, itfaiyenin trafik kazalarında, hayvan kurtarma operasyonlarına, sel ve su baskınlarında görev aldığını belirten Kısa, kapı açma hizmetinin de zorda kalan vatandaşlara sağladıkları bir kolaylık olduğunu aktardı.
İtfaiye teşkilatının 2015 yılında 'afet ve acil durum yönetimi' kapsamında 16 bin 615 olaya müdahale ettiğini söyledi. 2015 yılında 9 bin 345 yangına, 1395 trafik kazasına müdahale ettiklerini, 1741 hayvan kurtarma operasyonu ve 1092 kapı açma işlemi gerçekleştirdiklerini belirten Kısa, bunun yanı sıra intihara teşebbüs, insan kurtarma, asansörden tahliye ve su baskını gibi operasyonları da yaptıklarını aktardı. 2016 yılının ilk 5 aylık verilerine göre 4 bin 60 yangın ve 442 trafik kazasına müdahale ettiklerini, 769 havan kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Kısa, 383 kapı açma görevini yerine getirdiklerini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi olarak yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya çalıştıklarını belirten Kısa, ancak kurumun asli görevinin yangın ve kazalara müdahale olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra kapı açma gibi görevleri de yerine getirmeye gayret ettiklerini kaydeden Kısa, kapı açma hizmetinin Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla 100 lira olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!