Sahtekarlar taktik değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Sahtekarlar taktik değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 13:31

İZMİR Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, daha önce milli piyango biletleri üzerindeki rakamları değiştirerek, son bir ya da iki rakamına göre amorti ikramiyesi alan sahtekarların taktik değiştirdiğini, bu kez de çekiliş tarihine rakam yapıştırarak esnaftan para aldığını söyledi.

Haberin Devamı

İzmir'de bin 400 üyesinden 500'ü bedensel engelli olan Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası'nın Başkanı Paşa Çakmak, üyelerinin son üç aydan 60'ının dolandırıldığını söyledi. Çakmak, sahtekarlık yapanlar yakanlasa bile esnaf tehdit, şantaj korkusuyla şikayetçi olmadığı için herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Milli Piyango esnafının bir kısmı engelli, çoğu da yaşlı. Sıcaktan bunalan esnaf, biletin son rakamlarına bakıyor ona göre ikramiyeyi veriyor. Sahtekarlar taktik değiştirdi. Bu kez biletin numara kısmında değil de tarih kısmında oynama yaptı. Biletin tarih bölümüne üzerindeki rakama amorti çıktığı günün tarihini yapıştırıyorlar. Son üç ayda 60 esnaf böyle dolandırıldı. Yapıştıran sahtekarları yakalıyoruz ancak bu kez de bizim esnafımız tehdit ve şantaj korkusuyla şikayetçi olmuyor."

Haberin Devamı

Sahtekarlar taktik değiştirdi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!