'Sahtekârlar içmeyebilir'

Güncelleme Tarihi:

Sahtekârlar içmeyebilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:39

Ankara'nın, ‘şehir şebeke suyunun kirli olduğu’ yönündeki iddialar geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yıl da gündeme geldi.

Haberin Devamı

Şebeke suyunda ‘ağır metal’ olduğu ve ‘içilmediği’ yönünde sosyal medyada yaygın bir şekilde yer alan iddialarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki akşam Twitter hesabından açıklama yaptı. “Bu tip sahtekârlara itibar etmeyiniz. Suyumuzla gurur duyuyoruz” diyen Gökçek, Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan ve suda herhangi bir sorun olmadığını belirten açıklamayı da paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

PROPAGANDA TAKTİĞİ

“Ankara da bugün bazı çevreler tarafından yoğun bir kampanya açıldı. Ankara’nın suyunda ağır metal olduğu ve Ankara’nın suyunun içilemeyeceği iddia edildi. Bu özellikle Gezici zihniyete sahip kişilerin çıkardığı ve akılları bulandırmak için kullanılan bir propaganda taktiğidir. Bu tip sahtekârlara itibar etmeyiniz. Bu söylentiyi çıkaran sahtekârlar ASKİ suyunu içmeyebilir, paraları bol olduğu için içme suyu satan firmaları zengin edebilir. Bu kendilerinin bileceği şey. Ama ASKİ suyu damacana sulardan kat be kat garantilidir. Biz suyumuzla gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

AYKIRI BİR SONUÇ BULUNMAMIŞTIR

Bu konuda Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne müracaat ederek açıklama yazısı istediklerini belirten Gökçek, elektronik imzalı yazıyı da paylaştı. Yazıda, şöyle denildi:
“Son günlerde özellikle sosyal medyada Ankara’nın suyunun içilebilir olmadığı yönünde haberler çıkmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ankara İl Merkezi İvedik Arıtma Tesisleri çıkışı ve dağıtım ağından 2016 yılı içerisinde 294 kontrol izlemesi, 12 denetleme izlemesi amacıyla su numunesi alınmıştır. Alınan numunelerin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği labaratuvarında yapılan analizleri sonucunda; ağır metal başta olmak üzere kimyasal ve biyolojik açıdan halk sağlığını tehdit edici veya mevzuata aykırı bir sonuç bulunmamıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!