Sahte savcılara suçüstü operasyon

Güncelleme Tarihi:

Sahte savcılara suçüstü operasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 15:13

Başkent’te sahte telefon hattından arayarak kendilerini savcı olarak tanıtıp bir vatandaşı 35 bin TL dolandırmak isteyen 2 kişi suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Ankara’da kendilerini savcı olarak tanıtarak sahte telefon hattı üzerinden vatandaşları dolandıran 2 kişi yakalandı. Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte telefon hatlarından vatandaşları arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan ‘terör örgütü üyesi oldukları ve haklarında soruşturma açıldığı’ iddiasıyla para isteyen dolandırıcılara yönelik ihbar üzerine harekete geçti.

90 BİN TL DOLANDIRMIŞLAR

Dolandırmaya çalıştıkları bir vatandaştan 35 bin TL isteyerek parayı bir noktaya bırakmasını talep eden şahıslara yönelik olarak Yankesicilik Dolandırıcılık polisleri operasyon düzenledi. S.G. ve A.Y. isimli şahısların parayı almaya çalıştıkları sırada harekete geçen ekipler, dolandırıcılardan birini etkisiz hale getirirken diğeri ise kısa büreli kovalamacının ardından kıskıvrak yakalandı. Yapılan incelemelerde S.G. ve A.Y.’nin başka bir vatandaşın aynı yöntemle 90 bin TL dolandırıldığı bir olayın zanlıları olduğu tespit edildi. Yapılan işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen S.G. iletişim dolandırıcılığı suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!