Sahte rapor sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sahte rapor sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 13:10

İlköğretim son sınıflarda rapor sezonu başladı.

Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı yaklaşıp, dershaneler etüdleri sıklaştırdıkça, sahte doktor raporları alınarak, okula devamsızlık sağlanıyor. "Okul mu, sınav mı?" ikilemine sıkışan öğrenci testlerle, dershane arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Performans ve proje ödevlerinin sıklaştığı bugünlerde okul yönetimleri de öğrencilerini bu konuda rahat bırakıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine sahte raporu önlemek için okullara uyarı yazıları gönderecek. Ama iş işten geçti. Raporlar alındı, alınıyor, alınacak. Değişen bir şey olmayacak.
YÖK Breyer State University ilanları için suç duyurusu yaptı

Son zamanlarda uzaktan eğitim adıyla bazı yurtdışı üniversitelerle işbirliği yapan şirketler türedi. Bunlara dikkatli yaklaşmak gerek. İşte bunlardan birine örnek. Breyer State University adlı Amerikan üniversitesinin çeşitli bölümlerinden lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’de uzaktan eğitim yoluyla verildiğini belirten ilanlara YÖK karşı çıktı. YÖK, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup, bu kurumlara kayıt yaptıran kişilerin mağduriyetini önlemek için Beyoğlu’ndaki üniversite adresini İstanbul Valiliği’ne bildirdi. YÖK, Valiliğe gönderdiği yazıda üniversite adresinde sürdürülen yasadışı faaliyetlerin durdurulması ve gereğinin yapılarak, sonucun YÖK’e bildirilmesini istedi.

Boğaziçi’nde Doğramacı kampanyası
Geçtiğimiz hafta 2007 TBMM Onur Ödülü’nün Prof. Dr. İhsan Doğramacı’ya verilmesine bazı üniversitelerden tepkiler duyuyorum demiştim. Boğaziçi Üniversitesi, bu konuda bir imza kampanyası başlattı. Kampanyada özellikle YÖK’ü kurması ve Doğramacı’nın bilimsel aşırma iddialarına konu olmuş kitabı gündeme getiriliyor. Öğretim üyeleri, TBMM’ye önümüzdeki hafta gönderecekleri açık mektupta özellikle buna ağırlık verip, "Ülkenin en yüce kurumunun, en yüce ödülünü vermeden önce çok iyi düşünmesi gerekirdi. Milletin meclisinin ve onun başkanlık divanının Onur Ödülü’nü Prof. Doğramacı’ya vermesi ya şaşılası bir unutkanlık işareti ya da büyük bir çelişkidir. 12 Eylül darbesinde yapılanların hesabını sormak bir yana, cunta döneminin "üniversite projesinin" baş mimarı olan bir kişiye Onur Ödülü verilmesini anlamakta gerçekten çok zorlanıyoruz" diyecekler.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri de bu ödülün TBMM tarafından geri alınması için 2 Nisan Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu Kapı önünde bir kınama toplantısı yapıyor.
Satrançta rekor denemesi yapılacak

Satranç sporunun özelliklerinin topluma aktarılması için Satranç Guiness Rekor Denemesi Projesi hazırlanıyor. Bu organizasyonda 15 bin kişinin aynı anda satranç oynaması gerekiyor. İlköğretim, lise ve üniversite öğrencileri, satranç lisanslı sporcular, bedensel engelliler, halktan katılımcılar ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gelenlerle bir çalışma yapılması planlanıyor. Orion Spor Organizasyonları Sponsorluk ve İletişim Hizmetleri’nin yapmayı planladığı bu deneme için 20 bin satranç oyun masası ve satranç takımı, 300 görevli iletişim aracı, 550 usta oyuncu, 20 bin sandalye ve diğer araç gereç gerekiyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Kocaeli Valiliği, Türkiye Satranç Federasyonu’nun da proje ortağı olması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!