Sahte 'özürlü' raporu hazırlayan ÅŸüpheliler adliyede

Güncelleme Tarihi:

Sahte özürlü raporu hazırlayan şüpheliler adliyede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 10:04

Sahte 'özürlü' raporu hazırlayan şüpheliler adliyede

Haberin Devamı

Tolga YANIK/ KONYA, (DHA)- KONYA'da 31 kiÅŸiye sahte 'özürlü' raporu düzenledikleri iddia edilen ÅŸebekeye yönelik polisin düzenlediÄŸi operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 9 kiÅŸi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bir devlet hastanesinde taÅŸeron işçi statüsünde temizlik görevlisi olarak çalışan H.Ä°.'nin liderliÄŸini yaptığı ileri sürülen ÅŸebeke üyelerinin suçlamaları kabul etmedikleri ve suçu birbirlerinin üzerine attıkları öğrenildi. Åžebekenin, devleti 550 bin lira zarara uÄŸrattığı belirtildi.Â
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte özürlü raporu düzenleyen şebekeye yönelik geçen Salı günü  operasyon düzenledi. Daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskında, 1'i kadın 9 kişi gözaltına alındı. Şebekenin liderliğini ise bir devlet hastanesinde çalışan temizlik görevlisi H.İ.'nin yaptığı ve şüpheliler arasında da aynı hastanede taşeron işçi olarak çalışan sekreter ve güvenlik görevlilerinin de bulunduğu belirtildi.
'TUZLU SU İÇ'
Şebekenin 2 yıl içinde 31 kişiye, sahte özürlü raporunun düzenlenmesini sağladıkları öne sürüldü. 31 kişiden sadece 3'ünün kısmı özürlü olduğu, diğer 28'inin ise hiçbir özrünün bulunmadığı belirtildi. Şebekenin, rapor alacak kişilerin tahlil değerlerinin normalin üstünde çıkması için, tahlilden önce  yüksek tansiyon için tuzlu su, kan şekerinin yüksel olması için şekerli su içilmesi, doktorların sorularına da olumsuz yanıt vermelerini söyleyerek, kişileri yönlendirdikleri ileri sürüldü. Bazılarının tahlil ve tetkik sonuçlarında ise rapor almalarını sağlayacak şekilde oynama yaptıkları iddia edildi.
MALULEN EMEKLÄ° OLMUÅžLAR
Şebekenin rapor aldığı, özrü bulunmayan 28 kişiden 18'inin aldığı rapor sayesinde malulen emekli olduğu, 2'sinin engelli öğretmen kontenjanından atandığı, 2'sinin rapor sayesinde araç alıp, vergi indiriminden yararlandığı, 6'sının ise sadece rapor aldığı ancak şu ana kadar raporu her hangi bir kamu kurumunda kullanmadığı belirtildi. Rapor alanların çoğunun ise belediye ve çeşitli kamu kuruluşlarının özürlüler için sağladığı imkanlardan faydalandığı belirtildi.
9 BÄ°N LÄ°RAYA SAHTE RAPOR
Hastanede taşeron işçi olarak çalışan bazı şebeke üyelerinin kendilerinin de sahte raporla işe girdiği ileri sürüldü. Şebekenin, sahte raporları 3 ila 9 liraya düzenlediği parası olmayıp, malulen emekli olmak isteyen kişilerden ise 3 aylık emekli maaşlarının istedikleri ileri sürüldü. Şebekenin alınan raporlar sayesinde devleti 550 bin lira zarara uğrattığı belirtildi. 
Malulen emekli olan ve engelli kontenjanından öğretmen olarak atan kişilerin elde ettikleri hakların iptal edilmesi içinde gerekli kurumlara bilgi verildiği öğrenildi. 
DOKTOR ŞÜPHELENMESİN DİYE RAPOR ALMAYA ARA VERİYORLARMIŞ
Şebeke üyelerinin, doktorların rapor alacak kişinin bilgisayar kayıtlarındaki tetkik sonuçları ile ellerindeki evraktaki bilgilerde tutarsızlığı fark etmesi üzerine de, doktorun şüphelenmemesi için bir süre ara verdikleri ileri sürüldü.
Şüphelilerin yapılan sorgulamasında ise ÅŸebeke lideri olduÄŸu ileri sürülen H.Ä°. ile 2 kiÅŸinin susma hakkını kullandığı, diÄŸerlerinin de suçlamaları kabul etmediÄŸi belirtildi. Şüpheliler, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.Â

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!