Sahte müşavir sert kayaya çarptı

Güncelleme Tarihi:

Sahte müşavir sert kayaya çarptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 07:58

Kendisini Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri olarak tanıtıp adliyelerde dosya takibi yapan dolandırıcı, bir dosya için “yardım” istediği hâkim tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi'nden Abbas Çakar'ın haberine göre, Kocaeli Adliyesi'nde aynı zamanda Adalet Komisyonu Başkanı da olan hâkim Muhiddin Paça'ya giderek kendisini Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri olarak tanıtan ve bir dava ile ilgili dosya takibi yapmak isteyen Necdet Ç. (66), hâkimin dikkati sonucu yakalandı.

Gözaltına alınan ve başka kentlerde de sanık yakınlarından davalarını lehlerine bitirebileceğini söyleyerek para alıp, dosya takibi yaptığı öğrenilen Necdet Ç., ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Hâkim Paça, "Odama gelen iyi giyimli bir kişi kendisini Adalet Bakanlığı'na bağlı yüksek müşavir olarak tanıttı. Ancak yüksek müşavirlik için yaşlı olduğunu fark ettim. Diğer yüksek müşavirlere böyle biri, olup olmadığını sordum; hiçbiri tanımadığını söyledi. Bunun üzerine polis çağırdım. Adalet Bakanlığı kimliğini görmek istedik. Yanına almadığını söyledi. Üst araması yapınca gerçek kimliğini bulduk" dedi.

BAKMADAN GEÇME!