Sahte kumandaya dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Sahte kumandaya dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 11:39

Sony Playstation 3 (PS3) oyun konsollarıyla birlikte çok düşük fiyatlarla satılan sahte Sony Dual Shock oyun kumandaları, tüketicileri mağdur duruma düşürüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de iPhone gibi pek çok teknolojik ürünün olduğu gibi Sony Playstation 3 (PS3) oyun kumandalarının da sahteleri çok düşük fiyatlarla satışa sunuluyor. Bazı online alışveriş siteleri üzerinden yapılan PS3 oyun konsolu satışlarında kutudaki orijinal kumanda, sahtesiyle değiştiriliyor. Lisanslı olmayan, kalitesi, dayanıklılığı ve hassasiyeti düşük olan 15-20 TL’lik bu kumandaları alan oyun tutkunları kısa sürede mağdur duruma düşüyor. Bu kurnazlığı yapan satıcılar ise orijinal kumandaları 50-70 TL’ye kutusuz olarak ayrıca satıyorlar.

Tüketicilerin, sahte ürünlerden uzak durmak için güvendikleri firmalardan alışveriş yapmasının önemli olduğunu belirten Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, “PS3 kutularından standart olarak 1 adet kablosuz kumanda çıkıyor. Bazı satıcılar orijinal kumandayı 10 dolarlık sahte bir kumandayla değiştirerek PS3 konsolunu daha avantajlı görünen fiyatlarla satışa sunuyor. Sahte kumandaları orijinaliyle yan yana konulmadığı sürece ayırt etmek zor. Hâlbuki sahte ürünlerde düşük kaliteli malzemeler kullanılıyor, kısa sürede hassasiyet ve dayanıklılık hataları nüksediyor. Tüketiciler, internet vasıtasıyla tanımadıkları bireysel satıcılardan yaptıkları alışverişlerde bu ürünleri iade edemeyecekleri ve değiştiremeyecekleri için zor duruma düşüyorlar” dedi.

Sahte kumandalar, kullanıcılara zarar verebilir

Erdemir, PS3’ün üreticisi Sony’nin de sahte kumandalar konusunda tüketicileri uyardığını hatırlatarak, “Sahte kumandaların üretiminde kullanılan piller ve elektronik hassasiyet gerektiren parçalar orijinal olmadıkları için kısa sürede arızalanabiliyor. Sahte piller yüzünden patlayan cep telefonlarını düşünecek olursak bu ürünlerin de vereceği zararlar konusunda tüketicilerimizi uyarmalıyız” şeklinde konuştu.

Sahte kumandalar, orijinalini kullanmış olanlar tarafından rahatlıkla ayırt edilebiliyor. Ancak oyun tutkunlarının böyle bir durumla karşılaşmamak adına tanınan, orijinal ürün garantisi veren, güvenli mağazalardan alışveriş yapmaları önem taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!