Şahsiyetli mücadele

FENERBAHÇE iyi oynadı. Mücadeleciydi, zamanında topu kullandı. Bir tane gol adamı (Deivid) oyundan atıldı. Takımın beyni (Alex) oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Çünkü sakatlığı nüksetti. Deniz’in, sağ bek Gökhan’ın olağanüstü bir mücadelesi vardı. Bütün takım mücadele etti. Oyunu sakinleştiren tabii yine Roberto Carlos’tu.

Maça baktığımızda, evet PSV, Fenerbahçe’den daha hızlı oynadı, ama pozisyonu yoktu. Fenerbahçe’nin pozisyonu vardı. Semih mükemmel oynadı. Hava topu aldı, arkadaşlarına indirdi, iyi paslar verdi. Yapabileceklerinin en iyisini yaptı. Bakıyorsun, 18 içinde çoğalan bir Fenerbahçe vardı. Şahsiyetli bir mücadele gösterdi. Yaklaşık 25 dakikada 10 kişi oynadı. Tebrik etmek lazım. Avrupa’ya iyi alıştı Fenerbahçe.

Akıl alacak gibi değil

Hakemin genel yönetimine bakıyorsun iyiydi, gördüğünü çaldı. Yerinde kararlar verdi, ama Deivid’i oyundan atışı akıl alacak gibi değildi. İtilen-kakılan da top ayağında olan Deivid’di. Yazık, günah. Nasıl bu kararı verdi bilmiyorum.

Benim anlamadığım nokta Ali Bilgin niye oynadı? Alex’in yerine belki Appiah görev alabilirdi, Zico ona güvenmedi mi sakatlıktan yeni çıktı diye, bilemiyorum. Ama Appiah’ın artık hazır olması lazım. Fenerbahçe’nin orta sahada topu kullanmada ona ihtiyacı var. Aurelio çok çalışkandı, her yan topu kesti. Kenardan gelen toplarda müthiş kademeye girdi. Fakat Deniz hepsinden farklıydı, Aurelio’dan da fazla hücuma katıldı.

Fenerbahçe kalesinde kendisini rahatsız edecek pozisyon vermedi, kendisi buldu. Semih’in bir tane ayağıyla geç kalıp boş kaleye atamadığı pozisyon vardı.

Şimdi bakıyorum Fenerbahçe bu maçı kazanabilirmiş. Alex sakatlanmasa, Deivid atılmasa çok şey değişebilirdi. Hadi diyelim son bölümde Deivid atıldı, o dönemde Alex çıkmamış olsa, F.Bahçe önemli pozisyonlar bulabilirdi. Çünkü rakibi üstüne gelecek, Alex gibi top becerisi yüksek bir futbolcunun atacağı uzun paslar da PSV’yi daha zor durumda bırakabilecekti. Bu olmayınca F.Bahçe bu avantajını da kaybetti. İki oyuncudan mahrum kalınca F.Bahçe’nin gücü % 25 azaldı.

F.Bahçe 1 puan aldı, ama bu PSV yenilmeyecek takım değildi.
Yazarın Tüm Yazıları