Sahnede pastalı yıl dönümü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Sahnede pastalı yıl dönümü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:28

Sahnede pastalı yıl dönümü kutlaması

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANADOLU kültürünü danslarla anlatmayı hedefleyen, bu alanda 1000'in üzerinde gösteriye imza atan Shaman Dans Grubu, 14 yaşına girdi. Grubun kuruluş yıl dönümünü kurucu ve yöneticileri ile dansçı kadrosu pasta keserek kutladı.

İstanbul'da 2004 yılında kurulan dans grubu, bugüne kadar 1000'e yakın gösteriye imza attı. Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Hollanda, Almanya, İtalya, Azerbaycan, Kazakistan, Japonya ve Katar'da gösteriler gerçekleştiren grup, 30 dansçı ile başladığı sanat yolculuğunda 5 farklı ülkeden 200 kişilik kadroya ulaştı. Antalya başta olmak üzere İstanbul ve Bodrum'da da ekipleri bulunan Shaman, gerçekleştirdiği gösterilerle Anadolu kültürünün dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynuyor.

Sanatsal kaygıları, ticari beklentilerin üzerinde tutan bir anlayış içinde olduklarını belirten Shaman Genel Sanat Yönetmeni Murat Uygun, arkalarında büyük bir sermaye olmamasına rağmen bu prensip sayesinde başarılı olduklarını dile getirdi. Grubun iki farklı konseptte gösteriye sahip olduğunu anlatan Uygun, "Anadolu'nun Aşk Efsaneleri temalı gösterimiz halk danslarını içeriyor. Çağdaş dans içerikli gösterimiz ise İstanbul'u anlatıyor. Grubumuzun müzik ve kostüm tasarımları kendi alanlarında büyük başarılara imza atmış kişiler tarafından gerçekleştirildi. Birbirinden yetenekli yerli ve yabancı koreograflar ise gösterimizin içeriğinin hazırlanmasına katkı dağladı" dedi.

Antalya'da Seans Organizasyon partnerliğinde, yaz sezonunda turizme yönelik gösteriler gerçekleştireceklerini de söyleyen Murat Uygun, sezon sonu ise dünya turnesine çıkacaklarını açıkladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!