Sahnede israf yok

Güncelleme Tarihi:

Sahnede israf yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 01:20

Devlet Tiyatroları, repertuvardan kalkan oyunların dekor ve kostümlerini Başkent’teki bir depoda muhafaza ederek, modacıların yaptıkları geri dönüşümle farklı oyunlarda tekrar kullanıyor.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, repertuvardan kalkan oyunların dekor ve kostümlerini geri dönüşüm yaparak, farklı oyunlarda tekrar kullanıyor.
Eski dekorları bir depoda muhafaza eden Devlet Tiyatroları, moda tasarımcılarının yaptıkları geri dönüşüm çalışmasıyla eski eşyalara yeniden can veriyor. Devlet Tiyatroları deposu, her yıl yaklaşık 50 biten oyunun dekor ve kostümlerini elden geçiriyor. Yeni dekorlar, Türkiye’nin dört bir köşesine gönderiliyor. Geri dönüşüme kullanılamayacak durumda olan malzemeler ise imha edilmek üzere Makine Kimya Endüstrisi’ne gönderiliyor.

ANKARA’DA TOPLANIYOR

Türkiye’nin birçok ilindeki Devlet Tiyatroları’nda biten oyunların dekorları Ankara’daki depoda birikiyor. Gerekli dönüşümü geçirdikten sonra kullanılabilir olanlar yine devlet tiyatrolarına, özel tiyatrolara ve okullara veriliyor. Dekora ihtiyaç duyan her kurum, gerekli belgeleri edindikten sonra bu depodan raf, pano, heykel, ev dekoru gibi ihtiyaç duyulan malzemelere ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

HÜRREM SULTAN DA GERİ DÖNÜŞÜMDE

Kullanılan dekorlar, oyununun bitiminin ardından yeniden geri dönüşüme bırakılıyor. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Yastık Adam, Aşk-ı Memnu, Hürrem Sultan, Genç Osman, Fosforlu Cevriye gibi kapalı gişe oynanan ve sanatseverlerin yoğun ilgiden dolayı yer bulamamaktan şikayetçi olduğu oyunlar repertuvardan kalkıp geri dönüşüme gelen bu yıl ki oyunlar arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!