Sahnede 'Dört Mevsim' büyüsü

Güncelleme Tarihi:

Sahnede Dört Mevsim büyüsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 11:48

Sahnede 'Dört Mevsim' büyüsü

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), izlenme rekoru kıran 'Kuğu Gölü' balesinin ardından sanat sezonunun ikinci balesi olan 'Dört Mevsim'in prömiyerini de gerçekleştirdi. Esere, bale sever izleyicilerin ilgisi büyük oldu, salonda oturacak boş koltuk kalmadı.

Antalyalı bale severler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bu kez 'Med-Cezir' ve 'Dört Mevsim' adlı iki ayrı bale eserinin birleşimiyle oluşturulan 'Dört Mevsim'de buluştu. Eserin ilk perdesi, koreografisi ve librettosu Meray Kartal ile Tolga Burçak'a ait 'Med-Cezir' adlı bale eseriyle açıldı.

Müziği Antonio Vivaldi'ye ait olan 'Med-Cezir'de, bale sanatçıları günlük hayatın getirdiği zorlukları, kadın-erkek ilişkisinin omuzlara yüklediği sorumluluklardan doğan çılgınlıkları, bu dünyada bir birey olma savaşını danslarıyla sahneye yansıttı.

Koreografisi ve librettosu G. Armağan Davran ile A. Volkan Ersoy'a ait 'Dört Mevsim'in ikinci perdesinde havası solunarak yaşanılan, yeryüzünde yaşayan her canlıya kucak açan, kainatın anahtarı olarak bilinen 'doğaya' dikkat çekildi. 'İlkbahar', 'Yaz', 'Sonbahar' ve 'Kış' mevsimleri görsel efektlerle zenginleştirilen dans figürleriyle ifade edildi.

Bale sanatçılarının muhteşem dansı, göz alıcı sahne dekoru, kostüm ve ışık efektleriyle izleyenleri büyüleyen 'Dört Mevsim (İki Bale)' adlı eserde ANTDOB Orkestrasını şefler Hakan Kalkan-Ömer Yönden yönetti. Antalyalı bale severlere unutamayacakları bir akşam yaşatan eseri izleyiciler ayakta dakikalarca alkışladı.

'Dört Mevsim' Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 4-6-11-13 Mayıs akşamları da izlenecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!