Sahne Tozu Tiyatrosu'ndan iki komedi

Güncelleme Tarihi:

Sahne Tozu Tiyatrosundan iki komedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:00

SAHNE Tozu Tiyatrosu, şubat ayında İzmirli tiyatroseverler için Yedi Kocalı Hürmüz ile Kanlı Nigar oyunlarını sahneleyecek.

Haberin Devamı

Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından, İzmir'in tiyatro yaşantısına canlılık kazandırmak üzere açılan Haldun Dormen Sahnesi'nde, yönetmenliğini M. Çağlar İşgören'in üstlendiği Yedi Kocalı Hürmüz ile yönetmenliğini Çağrı Turnalı'nın yaptığı Kanlı Nigar oyunları şubat ayında seyirci ile buluşacak. Sadık Şendil tarafından yazılan ve seyirciden büyük beğeni kazanan oyunlar cuma ve cumartesi günleri saat 20.00'de pazar günleri ise 14.00'de Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nde izlenebilecek.

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ
19'uncu yüzyılın sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz, hepsi farklı mesleklerden olan, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmiş, ancak yetinmeyip yedinci bir erkeğe aşık olan bir kadındır. Sonunda amacına ulaşarak bu kişiyle de bir evlilik yapar. Ancak kocalarının eve geliş gidiş zamanlarında çakışmalar meydana gelince Hürmüz oldukça zor bir durumda kalacaktır. Hepsini bir arada idare etmeye çalışan Hürmüz'ün işi bu kez gerçekten zordur.

KANLI NİGAR
Aksaray'daki yangında evi yanan Nigar, İstanbul'un temiz bir mahallesinde, şirin bir konağa taşınır. Konağın sahibi Agah Efendi, Nigar'ın soylu bir aileden gelen, namuslu, dul bir hanımefendi olduğunu sanmaktadır. Oysa o, nice canlar yakmış, nice ocaklar söndürmüş "doğru basmaz çil horozun kızı, cihan yandı Kanlı Nigar"dır. Alacaklıları çok geçmeden Nigar'ın izini bulacaktır. Bu arada, Nigar'ın da Agah Efendi ile görülecek bir hesabı vardır.
Oyunların biletleri Biletix'te ve Sahne Tozu Tiyatrosu gişelerinden temin edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!