Sahne ‘İstanbul’un

Güncelleme Tarihi:

Sahne ‘İstanbul’un
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:27

KÜLTÜR Festivali–IST.Festival 2014 (Istancool), dünyanın önde gelen yazar, yönetmen, oyuncu, yapımcı, müzisyen, sanatçı ve performans sanatçıları gibi farklı yaratıcı disiplinlerden isimleri İstanbul’da buluşturacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali–IST.Festival 2014 (Istancool), dünyanın önde gelen yazar, yönetmen, oyuncu, yapımcı, müzisyen, tasarımcı, sanatçı ve performans sanatçıları gibi farklı yaratıcı disiplinlerden isimleri İstanbul’da buluşturacak. Festivalin resmi programı; halka açık ve ücretsiz panel ve konuşmalar, özel gösterimler, workshop etkinlikleri, sergilerden ve pek çok after party’den oluşuyor. Demet Müftüoğlu Eseli ve Alphan Eseli’nin düzenlediği IST. Festival, yenilikçi bakış açısıyla, 2014 yılında da uluslararası kültürel ve sanatsal ilişkiler geliştirmeyi hedefliyor.

HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ

Demet Müftüoğlu Eseli, “İlk kez düzenlendiği 2010 yılından bu yana, dünyanın önde gelen yaratıcı isimlerini İstanbul’da buluşturan festival, şehri asıl sahne ve buluşma noktası olarak kullanarak kültürel ve sanatsal ilişkileri geliştiriyor” dedi. Halka açık ve ücretsiz festival, 13-15 Haziran tarihlerinde üç güne yayılarak düzenleniyor. Demet Müftüoğlu Eseli, IST. Festival’in yaratıcılığı tetikleyen fikir ve duyguların evrensel bir dile dönüşmesine öncülük etme tutkusunu paylaşan yaratıcı zihinleri bir araya getirdiğine değinerek, “IST.Festival 2014 yılında yeni bir adım olarak, ‘Kültür ve Sanatta Kültürlerarası Diyaloglar’ temasını, günümüz küresel toplumunda yer alan farklı kültürlerden gelen yaratıcı insanlar yelpazesini tanımlayan ‘kültürel mozaik’ kavramını vurgulayarak tanıtıyor” dedi.

Haberin Devamı

Garbage’ın solisti Shirley Manson da geliyor

FESTİVALE katılanlardan bazıları şöyle: Amerikalı kült yönetmen ve senaryo yazarı Abel Ferrara, dünyanın en yenilikçi fotoğrafçısı Tim Walker, ünlü top model ve dünya sağlık örgütü elçisi Liya Kebede, Amerikalı efsanevi fotoğrafçı, sanatçı ve yazar Peter Beard, İngiliz rock grubu Garbage’ın solisti Shirley Manson, Vionnet markasının başındaki isim ve kreatif direktörü Goga Ashkenazi, fotoğrafçı JR, Amerikalı tasarımcı Waris Ahluwalıa.


25 dolarlık akıllı telefon

DÜNYANIN en çok kullanılan web tarayıcılarından biri olan Firefox’u geliştiren Mozilla, şimdi de bu işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonları çok düşük bir ücretle piyasaya sunmayı planlıyor. Şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Fuarı’nda tanıtılan telefonlar şimdi de 25 dolar gibi çok düşük bir ücretle Doğu Asya ve Hindistan pazarında piyasaya sunulmaya hazırlanıyor.

APPLE’A RAKİP OLACAK

Mozilla şirketi, Firefox işletim sistemi kullanarak ürettiği ucuz akıllı telefonlarla Apple gibi dev firmalara alternatif olmayı hedefliyor. Yeni modelin geliştirilmesinde öncü cep telefonu üreticileri ve operatörleriyle işbirliği yapıldı. Hindistan’ın lider mobil telefon üreticilerinden Spice Telecom’un CEO’su Dilip Modi “Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına, Mozilla’nın yeni akıllı telefonunu tanıtmaktan mutluluk duyacağız” dedi. Bir milyon adet kullanıcı akıllı telefonlarında Firefox işletim sistemi kullanıyor. Mozilla, yeni ürününün düşük maliyeti ve bölgenin pazarlama-satış imkanları sayesinde bu rakamı 10 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı


Fransa’da yaz festivalleri tehlikeye girdi

FRANSA’da sanat ve şov dünyasında çalışan ve ayrıcalıklı özel statüye sahip işçilerin hükümetin kendileri hakkındaki planlarına karşılık grev tehdidi nedeniyle yaz festivallerinin yapılması tehlikeye girdi. Bütçe açıklarını düşürmek için uğraşan sosyalist hükümetin, “özel statülerindeki sosyal haklarını tırpanlamak” istemesine karşı çıkan çalışanlar, greve giderek yaz festivallerini engelleme tehdidinde bulundu. Hükümet, çalışmadıkları dönemde de aldıkları işsizlik ücreti diğer işçilere oranla daha fazla olan bu özel statülü çalışanların ayrıcalıklarına ekonomik krizi gerekçe göstererek kısmen son vermek istiyor. Fransa’da şov dünyasında çalışan çeşitli dallardaki sanatçılar dışında dekorcu, ışıkçı, sesçi, makyöz, kameraman gibi yaklaşık 100 bin kişi bu statüde bulunuyor. Bu statüdeki kişiler, “sanat ve kültürü koruma adına” diğer işçilere oranla yaklaşık iki kat fazla işsizlik maaşı alma hakkına sahip.

Haberin Devamı


lojiyol.com yayın hayatına başladı

ULUSLARARASI taşımacılık, lojistik, otomotiv ve bağlantılı sektörlerle ilgili online yayıncılık yapacak olan lojiyol.com yayın hayatına başladı. 2015 yılında 10 trilyon dolarlık hacme ulaşacağı tahmin edilen dünya lojistik sektöründe Türkiye’den 75 ülkeye taşıma yapılıyor ve Türkiye ‘lojistik açısından’ stratejik bir ülke olarak gösteriliyor. Lojiyol.com, 20 yıldır gazetecilik yapan Ercan Tosunoğlu yönetiminde, sektörün haber merkezi olmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!