Şahin'den, Brooklyn Belediyesi'ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Şahinden, Brooklyn Belediyesine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 16:54

Şahin'den, Brooklyn Belediyesi'ne ziyaret

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ABD’nin New York Eyaletine bağlı Brooklyn şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams’ı ziyaret etti.

Eric Adams’ın makamındaki ziyarette Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin Suriyelilere yönelik yaptığı çalışmalar ve Gaziantep'in tarih, kültür ve turizminini anlattı. Suriyeli çocukların eğitiminin önemine değinen Şahin, belediyenin okullarında eğitim alan çocukların çoğunun savaşta ailesini kaybettiğini söyledi. Çocukların psiko-sosyal destek almaları için bir merkez kurduklarını anltan Şahin, şöyle konuştu:

"Savaşın tanklar, tüfekler erkekler üzerindeki görüntüsünün arkasında en büyük mağduriyetin kadınlar ve çocuklar olduğunu gördük. Aylan bebek Ege Denizi’nde kıyıya vurduğunda bütün küresel vicdan ayağa kalktı. 'Ne oluyoruz, napmamız gerekiyor' diye bütün dünyada büyük bir rahatsızlık duyuldu. Ama bundan sonra yeterince tedbirler alınamadığı için Aylan bebekler ölmeye devam ediyor."

"AMERİKA’NIN NET DURMASI LAZIM"

Türkiye’nin açık kapı politikasını güvenli bölgeyi koruyacak şekilde 6 yıldan beri uyguladığını aktaran Şahin, aksi takdirde bir politikanın uygulanması halinde milyonlarca insanın hayatını kaybedeceğini söyledi. Türkiye’de belediye olarak yalnızca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hastanesi olduğunu belirten Şahin, "Özellikle anne ve bebek ölüm hızı oranlarının artığını gördüğümüz için doğumhane ve ameliyathane gibi bölümleri çalıştırmak zorunda kaldık. Faydalanan kişilere baktığımız zaman da ciddi anlamda Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti veriyoruz" dedi.

"SURİYELİLERİN DRAMI ABD’DEKİ ÜNİVERSİTELERDE DE ANLATILMALI"

Brooklyn şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams da insanların Türkiye’de neler olduğunu anlamaları bakımından yapılan sunumun çok önemli olduğunu söyledi.

Çocuklar konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Adams, insanların Suriye noktasında neler olup bittiğini merak ettiğini vurgulayarak, sunumun ABD’deki üniversitelerde de yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Ziyarette, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de bilgi veren Şahin, Adams’a SETA tarafından hazırlanan 'Türkiye'nin Demokrasi Zaferi, 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Sonrası' kitabı ile Gaziantep yöresine ait bakırdan yapılmış kahve fincan takımı hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!