Şahinbeyli kursiyerlerden çini sergisi

Güncelleme Tarihi:

Şahinbeyli kursiyerlerden çini sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 13:05

Şahinbeyli kursiyerlerden çini sergisi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özgecan Yüzme Havuzu, Kültür ve Spor Merkezi'nde kurs gören kadınlar, yaptıkları çinileri sergiledi.

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özgecan Yüzme Havuzu ve Kültür Merkezi'nde eğitim gören bayan kursiyerlerin el sanatları ürünlerinden oluşan çini ve karma resim sergisi açıldı. Bayan kursiyerlerin, eğitimini aldıkları el sanatı teknikleri ile oluşturdukları çini ve resim sergisi büyük beğeni topladı. 32 kursiyerin el emeği göz nuru olan sergide Osmanlı motifleri ön plana çıktı. Kursiyerler 3 ay süren eğitim süresi sonrasında çini sanatını öğrenebiliyorlar.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 73 sosyal tesiste çeşitli dallarda kurslar verdiklerini belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak Sosyal Tesislerimizde vatandaşlarımıza kurslar veriyoruz. 73 sosyal tesisimiz de değişik dallarda kursiyerlerimiz eğitim görüyor. Çini sergisi Ecdadımızı yansıtan motiflerden oluşan bir sanat. Gaziantep'te ilk defa açılan bu kurs sonrasında kursiyerlerimiz el emeği göz nuru olan çalışmalarını sergilediler. Çalışmalarından dolayı kursiyerlerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep'te ilk defa çini kursu verilen çini kursundan başarıyla mezun olan kursiyerler, “Çini sanatı bir bilindiği üzere bir Osmanlı sanatıdır. Osmanlı da cami ve Kuran süslemelerinde kullanılmıştır. Bizde bu sanatı yeniden gün yüzüne çıkarmak için bu kursa geldik. Çini sanatını aşk ve sevgiyle yapmak gerek. İnsan kendi içinden geldiği gibi bir resim seçerek onu yansıtmaya çalışıyor ve baya bir meşakkatli bir iş. Tarihi çok eski bir sanat olduğu için bizde ayrı bir merak uyandırdı ve çini kursuna geldik. Ecdadımızın hünerlerini yansıtmaya çalıştık" yorumunu yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!