Şahinbeyli Çocuklar Cumhuriyet İçin Pedal Çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Şahinbeyli Çocuklar Cumhuriyet İçin Pedal Çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 17:20

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TARAFINDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE BİSİKLET YARIŞI DÜZENLENDİ. YEŞİLVADİ PARKI’NDA DÜZENLENEN YARIŞTA KIYASIYA MÜCADELE EDEN ÖĞRENCİLERİ AİLELERİ DE YALNIZ BIRAKMADI.

Şahinbey Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bisiklet yarışı düzenlendi. Yeşilvadi Parkı’nda düzenlenen yarışta kıyasıya mücadele eden öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.
Cumhuriyetin kuruluşunun 92’nci yıl dönümü nedeniyle Şahinbey Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi de “Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yarışı” düzenlendi.
Yarışmaya Ortaokul 4’üncü sınıfta okuyan 14’ü kız 68’i erkek toplam 82 öğrenci katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel’in başlattığı yarışta öğrenciler onarlı gruplar halinde piste çıktı. Yaklaşık 5 kilometre pedal çevirerek bitiş çizgisine ilk ulaşmak için çaba gösteren öğrencileri velileri de yalnız bırakmayarak kendileri için ayrılan yerden destek verdi.
“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’nci yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Yeşilvadi parkımız Türkiye’nin en büyük parkı ve Gaziantep’in en uzun bisiklet yolu da parkımızda bulunuyor. Bu nedenle parkımızda bisiklet yarışı düzenledik. 82 öğrencimiz yarışa katıldı ve ter döktü. Kendilerine ve ailelerine katılımları için teşekkür ediyorum. Burada hem Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlarken hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sporun önemini anlatmak istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle vatan için canını ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Yarışlarda dereceye giren öğrencilere kupa ve ödüllerinin 29 Ekim günü Kamil Ocak Stadı’nda düzenlenecek kutlama törenlerinde verileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!