Şahinbey'de geri dönüşüm anlatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Şahinbeyde geri dönüşüm anlatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 16:10

Şahinbey'de geri dönüşüm anlatılıyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı geri dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşları kapı kapı bilgilendirmeye devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti. Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki anaokulu öğrencilerinin ve esnafın yanı sıra kapı kapı dolaşarak vatandaşlara geri dönüşümle ilgili bilgilendirmede bulundu. Geçen sene olduğu gibi bu yılda 23 mahallede her eve giren Şahinbey Belediyesi ekipleri; 'Geri dönüşüm nedir?, Geri dönüşümün faydaları nelerdir?, Ambalaj atıkları nelerden oluşur?' gibi konularda bilgilendirme yaparak, çalışmalarını sürdürdü.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geri dönüşüm konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, “Geri dönüşümde öncelikli amacımız; evlerde tüketim sonucu oluşan ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrıştırılarak sağlıklı bir geri kazanım sistemini oluşturmak ve bu sayede Milli servetin çöpe gitmesine engel olmaktır. Geri Dönüşüm ekiplerimiz tarafından konut girişlerine sticker yapıştırılarak biriktirilen ambalaj atıklarının toplanacağı gün ve saat belirtilmekte ve dağıtmış olduğumuz geri dönüşüm poşetleri toplanarak yeni poşet dağıtımı yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza ayrıca bayatlamış ekmeklerin israf olmaması ,evlerde tekrar yemek ve tatlılarda kullanımını içeren tarifler bulunan 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' kitabını hediye etmekteyiz. Bu çalışmamız ile ekmek israfının önüne geçmeyi amaçlamaktayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!