Şahinbey'de 350 ailenin hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Şahinbeyde 350 ailenin hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:31

Şahinbey'de 350 ailenin hayali gerçek oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli aileler için yaptırdığı Mavi Kent 4'üncü Etap konutlarında kura ile seçilen fakat şartlara uyman kişilerin yerine yedek olarak belirlenen 350 aileye mutlu haber yapılan bilgilendirme toplantısıyla verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Şahinbey Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesi ev sahibi yapa bilmek için çalıştıklarını belirterek, "Mavikent 4'üncü Etap konut projemiz için 30 binin üzerinde vatandaşımız müracaat etti. Buda vatandaşımızın konut sahibi olmak için mücadele ettiğini gösteriyor. Biz talepleri alırken, herkesin kendi beyanına göre talep aldık. Ancak bizim belirli şartlarımız vardı. Bunlar aylık gelir 2 bin lirayı geçmeyecek, aile fertlerinin üzerinde ev, iş yeri araba olmayacak ve en az 1 yıl Şahinbey ilçemizde oturuyor olma şartımız vardı. Fakat çekilen 1000 asil üyemizden bu şartları taşımayan kişiler olduğunu gördük ve hak sahipliklerini iptal ettik. Biz bu konuda çok titiz bir çalışma yaptık. Nüfus Müdürlüğü'nden, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan, Şahinbey Kaymakamı'ndan, Trafik Şube Müdürlüğü'nden ve Tapu Müdürlüğü'nden kurada adı çıkanların kayıtlarını tek tek inceledik. Bu konuda bizim çok büyük bir hassasiyetimiz var ve kimseye torpilimiz yok. Eğer bir kişiye torpil geçsek Allah bunun hesabını hepimizden sorar. Yapılan incelemeler sonrasında bu şartlara uymayan 350 kişin hak sahipliklerini iptal ettik. Daha sonra 1000 kişilik yedekleri de inceledik ve içlerinden şartlarımıza uygun olmayanları eledik ve daha sonra 350 kişiyi asil üye olarak listeye aldık. Ve yedek listesindeki 350 kişi konut sahibi olmaya hak kazandı" dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mavikent Konutları 4. Etap konut kuraları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'inde katılımlarıyla gerçekleşmiş ve 1000 kişinin konut hayalleri gerçekleşmişti. Aynı zamanda 1000 asil üyenin yanı sıra 1000 de yedek üye noter huzurunda çekilerek incelemeye alındı. Şahinbey Belediyesi ekiplerinin titizlikle yaptığı inceleme sonrasında üzerine araba ev gibi taşınır ve taşınmaz mal sahibi olmayan aynı zamanda bulunduğu hane içerisinde ki geliri 2000 TL'nin üzerine çıkmayan ve Şahinbey İlçesi'nde 1 yıldan fazla süredir ikamet etmiş olan kişiler konut sahibi olabildi. İlk kurada çekilişinde ev almaya hak kazanan 1000 asil üyeden 350'si bu şartlara uymazken, yedek üyelerde aydı incelemeye tabi tutuldu ve yedek üyeler içerisinden 371 kişi asil üyeler içerisinden elenen yerlerine dahil edildi.

Konut kuralarında yedek olan birçok vatandaş sıkı bir incelemedin ardından elenen 1000 kişi asil ve 1000 yedek üyenin sıkı bir şekilde incelenip elenmesinin ardından yeniden hak sahibi olan 350 kişi ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar. Mutluluk gözyaşları döken vatandaşlar, "Bizim için hayaldi. Kura sonrasında ismimizin yedekler arasında olduğunu görünce umutlarımızı yitirmek üzereydik. Ancak, Allah çok şükür bu gün sayın başkanımız sayesinde hayallerimizi gerçek oldu ve konut sahibi olduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!