Şahinbey yeniden şekillendi

Güncelleme Tarihi:

Şahinbey yeniden şekillendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 16:10

Şahinbey yeniden şekillendi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'in en büyük ilçesi Şahinbey'de 2009 yılında hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, binlerce konut kamulaştırılarak, depreme dayanıklı 10 bin konut inşa edildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve başladığı 2009 yılında, ilçenin yüzde 80'nin çarpık yapılaşmaya sahip olduğunu söyledi. Geçmişte Gaziantep'in binalarının depreme dayanıksız, yollarının dar olduğunu, kentte trafik sorunlarının yaşandığını belirten Mehmet Tahmazoğlu, 2009 yılında öncelikle kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini, proje kapsamında yolları genişlettiklerini, bol bol yeşil alan yaptıklarını, en önemlisi de depreme dayanıklı konutlar inşa ettiklerini ifade etti.

Kentsel dönüşüm projesiyle binlerce binanın kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdiklerini bildiren Tahmazoğlu, "Buna karşın 10 bin konut inşa ettik. Yıkımlarda tek bir problem yaşamadık. Gerektiğinde vatandaşlarımızın rızasını alarak, onlara daha güzel evler vererek, paralarını nakit vererek binaları inşa ettik" dedi.

 Dar gelirli ailelerin ev sahibi olmalarına imkan sağladıklarını vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Dar gelirli vatandaşlarımıza 10 yıl taksitli yaklaşık 5 bin konut verdik, vermeye de devam ediyoruz. Mavikent'in ilk 4 etabını tamamladık, 5. etap çalışmalarımız sürüyor. Şimdi yeni bir alan belirledik, 3 bin konut daha inşa edeceğiz. Amacımız hem çarpık yapılaşmayı durdurmak hem de eskiden çarpık yapılaşmış alanları dönüştürerek daha yaşanabilir, depreme dayanıklı evler inşa etmektir. Bunda da büyük oranda başarılı olduk. İki şeritli yolları 4'e çıkardık. Yine Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı'nı bitirdik. Şahinbey'de dönüşüm hızlı şekilde, vatandaşın memnuniyetiyle devam ediyor. Birçok mahalleden 'Bizim evleri de alın, bizim evleri de yıkın, bize de kentsel dönüşüm uygulayın' diye talepler geliyor. Bu taleplere yetişemiyoruz. Bu da yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu, ne kadar güzle istikamette olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!