Şahinbey Belediyesi 'Kütüphane Haftası'nı kutladı

Güncelleme Tarihi:

Şahinbey Belediyesi Kütüphane Haftasını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 18:13

Şahinbey Belediyesi 'Kütüphane Haftası'nı kutladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi 52'nci Kütüphane Haftası nedeniyle Yeşilvadi Parkı'nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Her yıl 28 Mart ve 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle, Şahinbey Belediyesi, Yeşivadi Parkı'nda eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Çocuklarda kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Gençlik Merkezleri'nde ki 100 öğrencinin de katılımıyla hem farklı hem de eğlenceli bir kitap okuma etkinliği düzenlendi. Öğrencilere kitaplar dağıtılırken, programda hızlı ve anlaşılır okuma tekniklerinin yanı sıra kitap okumanın önemi anlatıldı. Etkinlikte öğrenciler çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, ip çekme gibi yarışlar yaparak, doyasıya eğlendiler. Düzenlenen yarışmaların Ardından Çeled Uşaklar Tiyatro Ekibinin 'Sınıf Akıllanıyor Oyunu' sergilendi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin en büyük Parkı olan Yeşilvadi Parkı'nda Kütüphaneler Haftasını kutlamak için bir araya geldiklerini belirterek, “İnsan iki şekilde bilgiyi alır. Birisi kulaktan, birisi gözden. En doğru bilgi ise gözden alınan bilgidir. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek gerekiyor. Maalesef Türkiye'mizde kitap okuma alışkanlığı çok az. Japonya da insanlar nereye giderse gitsin mutlaka yanında bir kitap bulunduruyor. Neden Japonya bu kadar çok gelişiyor. Kitap okuma alışkanlığı olduğu için. Şahinbey Belediyesi olarak bütün okulların kütüphanelerine kitap hediye edeceğiz. Ayrıca bütün kahvehanelere kütüphane kuruyoruz. Kahvehanelerin eski ismi kıraathaneydi. Kıraat okumak demek, Kıraathanede okuma yeri anlamına geliyor. Daha önce buralarda kitap okunurmuş, sonradan oyuna çevirmişler. İnşallah biz onu tekrar kitap okuma yeri olarak değiştireceğiz. Okuyun ki gelişin, siz gelişin ki ülkemiz büyüsün" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!