Sahile Vuran Kitaplar – Eylül

Haberin Devamı

ÇOCUKKEN en yapmak istemediğim şey denizden çıkmak, en gitmek istemediğim yer evimiz, en kızdığım şey kışın gelişiydi. Kazık kadar oldum değişen bir şey yok. Eylül’ün 1’i ile birlikte efkar basar içimi. Üzülecek bunca şey varken dünyada, bir de üzerine zalim kış habercisini göndermez mi, ilk esen rüzgarla birlikte, ifrit olurum. Yapacak bir şey yok. Eylül de ayrı güzel deyip o son güneşin son şezlonguna bir günlüğüne de olsa kendi bantlayacaksın “inadı güzel” okur. Yat yat sıkılmaya diye de Eylül kitaplarını yettirdim sana aşağıda. Bu ay hem biraz geciktim yazmakta, hem de Güney Ege yazıları için fellik feet’lik araba kullanırken sadece 3 kitap bitirebildim. Olsun, bu da yanıma kardır bir göz atayım dersen satırlara beklerim. Ha bir de Ayvalık’ta pazar günü başlayan kültür – sanat günleri ve ücretsiz yazarlık atölyeleri haberim var ki, sakın es geçmeyesin.

Haberin Devamı

33 BİN FEET / Ümmü Gül Yılmaz
Hayatının büyük bölümü sayahat ederek geçen bir mühendis kadın. Ümmü Gül Yılmaz. Akıcı bir kalemle, tatlı bir üslupla “gerçek yolculuk hikayeleri” yazmış. 33 bin feet, kimi zaman gülümseten, hatta kahkaha attıran bir kitap. Çünkü, bu kitapta bir araya gelen hikâyelerin ortak özelliği “gerçek” olması. Kitabın en önemli özelliği, sizi mucizelere inandıracak olması. Gül Yılmaz’la gökyüzünde uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz, önyargılarınızı bırakıp kemerlerinizi bağlayın. Sepya Yayınları – 11 TL.

Sahile Vuran Kitaplar – Eylül

BEYNİNE FORMAT AT / Barış Muslu
3 aydır benimle oradan oraya gezen kitabımı nihayet bitirdim. “Çünkü beynine format at” gerçekten zaman ayırarak ve hakkını vererek okunması gereken bir kitap. Barış Muslu ve eşi Zeynep, benim çok ama çok sevdiğim 2 arkadaşım. Barış, ezelden beri hepimizden farklı çalışan bir zekaya sahip. İnanılmaz bir eğitim. Hep, derya deniz. Ancak, kitap yazdığından haberim yok. Bir gün D&R’da Barış’ın 2 boyutlu, turuncu kafalı, karton hali ile karşılaştığımda küçük dilimi yutuyorum sandım. Meğer ilk kitabıymış: Yıka Beynini. Bir solukta bitti. Beynine Format At, Barış’ın 30 küsur baskıya yaklaşan 2. kitabı. Kitap, kendi kendimize beynimizi yıkayabileceğimizi, daha doğrusu, geçmişin negatif etkilerini silebileceğimizi, böylelikle de korkularımızdan, endişelerimizden, fobilerimizden ya da bizi durduran, gerileten, ilerlememizi engelleyen ne varsa onlardan kurtulabileceğimizi anlatıyor. Bunun da basit metotları var. Ve bildiğin işe yarıyor. Doğan Kitap – 18 TL. www.barismuslu.com

Sahile Vuran Kitaplar – Eylül

Haberin Devamı

RUHİ MÜCERRET / Murat Menteş
100 yaşındaki son istiklal gazisi Ruhi Mücerret’in sıra dışı, ilginç, keyifli, hüzünlü, absürt, sersemletici hayat hikayesi. Yazarlık serüvenine “dublörün dilemması” ile başlayan, ardından “korkma ben varım”ı yazan, hangi kafada olduğunu bir türlü çözemediğim ve çözmek de istemediğim yazar; Ruhi Mücerret ile de beni benden aldı. Kitap bitsin istemedim. Aforizmaların bir bir altını çizdim. Yeni Şafak yazılarını da takip ettiğim Murat Menteş, su gibi kelimelerle oynuyor ama suyu içmiyor, bir güzel size içirtiyor. APRIL Yayınları – 19 TL.

Ayvalık Kültür – Sanat Günleri’nde YAZARLIK ATÖLYELERİ
Türkiye’de kültür ve sanat alanında katkılarıyla yer alan Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri 10. yılını yazarlık atölyeleri etkinliğiyle açtı. Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri, 1-9 Eylül tarihleri arasında Ece Temelkuran, İnci Aral, Mario Levi, Murat Gülsoy, Mine Söğüt, Aslı Tohumcu gibi edebiyat dünyasının tanınmış isimlerini misafir ediyor. Yazarlık üzerine ders almak isteyenleri yazarlarla buluşturacak olan atölyeler, Beyaz Yalı Otel’de gerçekleştirilecek. Atölyelere katılım 15 kişi ise sınırlı. Başvuru ve ayrıntılı bilgi için organizasyonu düzenleyen başarılı edebiyatçı Neslihan Acu (0533 256 28 01) ile irtibata geçilebilir.

Sahile Vuran Kitaplar – Eylül

Haberin Devamı

Atölye programı:
2-3 Eylül / Mario Levi
4 Eylül / Mine Söğüt
5 Eylül / Aslı Tohumcu
6-7 Eylül / Murat Gülsoy
7-8 Eylül / İnci Aral

Atölyelerin yanı sıra Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri’nde bu yıl önemli söyleşiler de yer alacak ve İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 17:30’da yapılacak.

Söyleşi programı:
7 Eylül / Ayhan Sicimoğlu
8 Eylül / İlber Ortaylı
9 Eylül / Ece Temelkuran


Yazarın Tüm Yazıları