Sahil Yolu’nda çok korktuğum an

Haberin Devamı

ENGELLİLERE engel çıkarılmamasını savunanlardanım. Herkes, elinden geldiğince engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya çalışmalı. Bugün yine bir örnek veriyorum, sevgili Selim Türsen’den:
“Konak’tan Üçkuyular yönüne, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan otomobille giderken, deniz tarafındaki kaldırımda kolkola yürüyen bir çift dikkatimi çekti. Ağır  ağır, başlarını havaya kaldırmış, sanki bir şeye bakıyormuş gibi. Arkadan gördüğüm kadarıyla, 30-40 yaşlarında, ikisi de boylu, poslu, iyi giyimliydi.
Kaldırım dar ve yanlarından vızır vızır arabalar geçtiği için neden orada yürüdüklerini pek anlayamadım. Ama yanlarından geçerken önce kadının, sonra da erkeğin elinde görme engelli bastonu olduğunu fark ettim. Bastonlarıyla önlerini yoklaya, yoklaya yürüyorlardı. 

Haberin Devamı


Kaldırıma park etmiş
“Türkiye gibi engelliler için yaşamın çok zor olduğu bir ülkede kimbilir ne çok sıkıntı çekiyor. Bir yanlış adımla kaldırımdan inmek zorunda kalsalar, yanlarından büyük bir hızla geçen araçlar onlar için ne büyük tehlike olur” diye düşünürken, yüreğim ağzıma geldi. Bir araç kaldırımın üzerine park etmiş, biraz sonra gelecek engelli çiftin yolunu kapamıştı. Çevrede kimse yoktu. Çift oraya geldiğinde önleri kapalı olduğu için, deniz tarafına gitseler çok meyilli bir arazi olduğu için düşme tehlikesi vardı. Cadde tarafına gitmeleri mümkün değildi herhalde, araçların sesini duyarlardı. Elinizi vicdanınıza koyup düşünün. Gözleriniz kapalı olarak aynı çaresizlik içinde kalsanız kimbilir ne kadar sıkılırdınız.
Arkamdan hızla araçlar geldiği için duramadım, geri dönemedim, ileride derdimi anlatacak polis filan da göremedim. Aklım o çiftte kaldı. Neyse ki ertesi gün korkuyla baktığım gazetelerde kötü bir haber yoktu.


Ne ararsan var

Sahil Yolu’nda çok korktuğum an


Foça Liman Başkanlığı 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda temizlik dalışı düzenledi. Belediye, Engin Deniz Doğa Sporları Merkezi ile Foça Dalış Okulu’nun katkılarıyla limandaki temizlik dalışında yaklaşık 800 kilo atık çıkarıldı. 15 kişilik dalış ekibinin çıkardığı atıklar sergilendiğinde görenleri hayrete düşürdü.
Atıklarda araç akülerinden oto radyo teyplerine, takım çantalarından pet şişelere, cam şişelerden bardak, çatal, bıçak kaşıklara, çatı kaplamalarından çeşit çeşit giysilere kadar ilginç malzeme vardı. Temizlik dalışına katılanlar, “İşte denizlerimize yaptığımız bu. İnsanları daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sahil Yolu’nda çok korktuğum an

BENDEN DE BAŞKAN ÖZTÜRK’E TEŞEKKÜR

Geçen hafta İstanbul’daki Erenköy Pazarı’yla ilgili bir izlenim aktarmıştım. Kendi izlenimimdi. Ve de Belediye Başkanı Selami Öztürk’den bir not geldi, aktarıyorum, duyarlılığı için ben de ona teşekkür ediyorum:
“Sayın Nedim Bubik
Erenköy Perşembe Pazarı ile ilgili yazınızı okudum, ilginize teşekkür ederim. Kadıköy Belediyesi olarak halkımızın istekleri, ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekte, hizmetlerimizin kalitesini mümkün olduğunca artırmaya çalışmaktayız. Sizlerin desteği bizlere daha fazla çalışma ve mücadele azmi vermektedir. Desteğinize teşekkür eder, saygılar sunarım.
Av.Selami ÖZTÜRK Kadıköy Belediye Başkanı

Yazarın Tüm Yazıları