Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı ile birlikte 21 ÅŸüpheli FETÖ'den tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı ile birlikte 21 şüpheli FETÖden tutuklandı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2017 09:06

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı ile birlikte 21 şüpheli FETÖ'den tutuklandı

Haberin Devamı

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in bulunduğu 21 şüpheli tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri tarafından 8 gün önce Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ile baÄŸlı grup komutanlıkları, bot ve gemiler ile Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığına yönelik FETÖ/PDY operasyonu gerçekleÅŸtirildi. Samsun merkezli 10 ilde gerçekleÅŸtirilen operasyonda içlerinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in de bulunduÄŸu 15 subay, 9 astsubay, 1 emekli astsubay ve 1 sivil memurun bulunduÄŸu 26 şüpheli gözaltına alındı. 16 şüphelinin ByLock kullandığı tespit edildi.Â
Polisteki işlemleri tamamlanarak dün adliyeye sevk edilen 26 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece yarısına kadar nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan ve içlerinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in bulunduğu 21 kişi 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Hükümete karşı suçlar' ve 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üye olmak 'iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!