Sahil Güvenlik denetimi sıklaştırdı

Güncelleme Tarihi:

Sahil Güvenlik denetimi sıklaştırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 16:05

Sahil Güvenlik denetimi sıklaştırdı

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla), (DHA)- MARMARİS ile Datça'da görevli Sahil Güvenlik ekipleri, FETÖ/PDY mensubu şüphelilerin Yunan adalarına kaçma olasılığına karşı denetimlerini artırdı.
Darbe girişimi akşamı Ankara Akıncı Üssü'nde yakalandıktan sonra çıkarıldığı adliyeden serbest kalan Adil Öksüz ile birlikte aranan şüphelilerin yakalanması için Sahil Güvenlik ekipleri de aralıksız çalışıyor. Başta Öksüz gibi FETÖ şüphelilerin Marmaris ve Datça ilçelerinden tekneyle Yunan adalarına kaçma olasılığına karşı Sahil Güvenlik ekipleri olağan denetimlerini artırdı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı hücumbotlar, ilçenin körfezden tek giriş ve çıkışı olan İçmeler Mahallesi Kadırga Burnu'nda, turistik Bozburun, Orhaniye ve Selimiye Mahallesi açıklarında denetimlerini sürdürüyor. Özellikle Yunan adalarına yakın Bozburun Mahallesi açıklarında denetimlere ağırlık veren ekipler, günübirlik turlara çıkan kaptan ve mürettebata, aranan şüpheliler hakkında bilgi veriyor. Hücumbotlar, Yunan adalarına yakın Datça açıklarında denetimlerini sürdürüyor. Marmaris Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi olan 3 ayrı günübirlik gezi teknesinin sahibi Kaptan Anıl Berk, şöyle dedi:
"15 Temmuz darbe kalkışması yaşandıktan sonra Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri bizlere gelerek uyarılarda bulundu. FETÖ/PDY mensubu kaçak askerler ve sivillerin fotoğrafları gösterilip, şüpheli kişiler ile ilgili bilgiler verildi. Dikkatli olmamızı söyleyen ekipler, günlük olarak çıktığımız koylarda da gemiye çıkıp kontrollerini yapmaktalar. Bizlerin gördüğü kadarıyla Marmaris ve Datça'dan Yunan adalarına kaçılabilecek tüm koylar, ekipler tarafından sıklıkla kontrol edilmekte."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!