Survivor 2017 ünlüler takımı yarışmacısı Şahika Ercümen kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır?

Güncelleme Tarihi:

Survivor 2017 ünlüler takımı yarışmacısı Şahika Ercümen kimdir Aslen nerelidir Kaç yaşındadır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 21:11

Survivor 2017 ünlüler takımı yarışmacısı Şahika Ercümen, birçok yarışmanın takipçisi tarafından oldukça merak konusu oldu. Survivor 2017 tüm hızıyla devam ederken Şahika Ercümen'in ada hayatındaki yaşamı ve yarışmalarda gösterdiği performans merak ediliyordu. Şahika Ercümen, 2006'da, İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği dereceyle Türkiye rekoru kırdı. Peki, Survivor 2017 ünlüler takımı yarışmacısı Şahika Ercümen kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır?

Haberin Devamı

Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985’te dünyaya geldi. Serbest dalışta Türkiye rekorunu elinde bulunduran Şahiha Ercümen, Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve aynı zamanda Başkent Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2013 itibarıyla serbest dalış alanında 4 adet resmi dünya rekorunun sahibi olan Şahika Ercümen, Dünya rekorlarının yanı sıra 1998’den beri katıldığı yüzme ve sualtı sporları müsabakalarında ulusal ve uluslararası 100’ün üzerinde madalya, çeşitli özel ödüller, kupalar, birçok Türkiye Rekoru elde etmiştir. Suya karşı olan tutkusu ve minnettarlığı ile sualtı ile ilgili birçok sosyal sorumluluk projesini de gönüllü olarak yürütmektedir

ŞAMPİYONLUKLARI

Haberin Devamı

Şahika Ercümen, 2006'da, İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği dereceyle Türkiye rekoru kırdı. 26-27 Mayıs 2007 tarihlerinde, Ankara ODTÜ kapalı yüzme havuzunda düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda tek nefesle havuzda 145,35 metre giderek Türkiye rekoru kırdı. 2008 yılında, Türkiye Sualtı Hokeyi Millî Takımı ile Avrupa üçüncüsü, Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa dördüncüsü oldu. 2009 yılında serbest dalış alanında Türkiye şampiyonluğu elde etti. 2010 yılında Türkiye rekoru ve dünya rekoruna en yakın derecenin (-65 metre) sahibi oldu. 11 Şubat 2011 tarihinde Avusturya'nın Weissensee bölgesinde buz altında tek nefeste 110 metrelik bir mesafe alarak hem erkekler hem de bayanlarda Buzaltı Yatay Dalış dünya rekorunu kırmıştır. 2011 yılında Mısır'ın Dahab kentinde sabit ağırlıkla dikey dalış kategorisinde 70 metreye ulaşarak bu daldaki dünya rekorunun sahibi olmuştur. Aynı gün paletsiz olarak da 60 metreye dalarak bir rekor daha kırmıştır. 22 Temmuz 2014 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesinde paletsiz değişken ağırlıkla yaptığı dalışta 91 metreye ulaşarak dünya rekosunun sahibi olmuştur. Paletsiz değişken ağırlıkla kırdığı dünya rekorundan bir gün sonra paletsiz ip destekli serbest dalış kategorisinde 72 metrelik derecesiyle yeni bir dünya rekorunun sahibi olmuştur. 19 Ocak 2015 tarihinde Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen "61. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri"'nde Ercümen 2014 yılının sporcusu ödülünün sahibi olmuştur. Şahika Ercümen, Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda paletli sabit ağırlık ip destekli dalış kategorisinde 72 metreye ulaşarak kendine ait 70 metrelik Türkiye rekorunu kırdı ve birinciliği elde etti.

Haberin Devamı

22 Ekim 2016 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında Değişken Ağırlıklı Paletli alanında 110 metreye dalarak CMAS onaylı yeni bir dünya rekoru kırmıştır. Bu rekorla su altında en derine inen insan unvanını almıştır. Ardından; 24 Ekim 2016'da, Kaş-Hidayet Koyu'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. yılına ithafen Değişken Ağırlıklı Paletsiz alanında 93 metre dalarak iki gün arayla ikinci bir rekora imza atmıştır.

UZMANLIKLARI

• Profesyonel Serbest Dalgıç
• Serbest Dalış Eğitmeni
• Beslenme ve Diyet Uzmanı
• Motivasyon ve Başarı Konuşmacısı
• TV Program Sunucusu
• Reklam Filmi ve Film Oyuncusu

 

BAKMADAN GEÇME!