Şahane Beşiktaş: 3-1

Güncelleme Tarihi:

Şahane Beşiktaş: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 02:26

Oyun temposuyla, kazanma hırsıyla rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Üst üste 7. galibiyetini aldı. 11 puanlık farkı kapadı. Zirveyi kaptı. İbrahim, İlhan ve Ahmet Dursun ile zafere uçtu.

Beşiktaş dolu dizgin geliyor. Dile kolay 7 maç 7 galibiyet. Siyah beyazlılar dün akşam da İnönü Stadı'ndan Gaziantepspor'u puansız gönderdi ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Maça baskılı başlayan Beşiktaş'tı. Top rakibin ayağına geldiğinde tam 3 Beşiktaşlı futbolcu başında bitiveriyordu. Rakibin oyun düzenini alt üst ediyorlar, bir makina düzeninde, durup dinlenmeden savaşıyorlardı. Taraftarın ise keyfi yerindeydi. ‘‘Bu maçı rahat alırız’’ sesleri tribünlerden yükselirken, 17. dakikada Beşiktaş neye uğradığını şaşırdı. Maxim, Khlestov'u geçip, Fevzi'yi kapadığı köşeden avladı: 1-0 Gol belki G.Antep hanesine yazılmıştı ama, ‘‘Tipik bir Fevzi golüydü’’

Bu golün sarstığı Beşiktaş daha etkili gelmeye başladı G.Antep'in üzerine. 32. dakikada İbrahim çıktı sahneye.... Öyle bir bazuka yolladı ki, Ömer'in yapacağı bir şey yoktu:1-1

İLHAN NİHAYET

İlk yarı böyle bitiyor derken, saha karıştı. Taraftar, hızlanan Beşiktaş'ı yavaşlatıyordu adeta sahaya inerek. İkinci yarıya Kartal yine hızlı başladı. Tam 3 haftadır gol atamayan ve hırslandıkça hırslanan İlhan ligdeki 12. golünü attı. Ve hırsını korner bayraklarını tekmeleyerek aldı.

Kulübedeki Daum'un yüzü gülmeye başlamıştı. O eski bildik, Daum, Beşiktaş ile birlikte geri gelmişti sanki. 72. dakikada Maxim tekmeyi salladı, Ali Aydın'da Maxim'i... Bu kırmızı kart Kartal'ı hızlandırdı. Ahmet Dursun 76. dakikada şık bir gole imza attı.

Bu golle birlikte tribünlerde şampiyonluk türküleri daha bir içten söyleniyordu artık...

İlhan ‘‘3’’ hafta sonra

Beşiktaş'ın golcüsü İlhan Mansız, şeytanın bacağını kırdı. Kartal'ın genç yıldızı F.Bahçe, G.Birliği ve Göztepe maçlarında kaleyi bulamazken, dün gece G.Antep filelerini havalandırdı. Gol sayısını 12'ye yükseltti.

Beşiktaş'ta özlem bitti

Geçen sezon Beşiktaş, G.Antep'e 4-2 ve 3-1 yenilmişti. Dün gece alınan 3-1'lik galibiyetle rakibi karşısında kötü gidişe dur diyen siyah beyazlılar, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Devreyi mutlu bitirmenin keyfini yaşadı.

Doğan Seyfi unutulmadı

Geçen hafta trafik kazası sonucu ölen Denizlisporlu Doğan Seyfi, maç öncesi unutulmadı. Beşiktaşlı futbolcular sahaya ‘‘Seni unutmayacağız Doğan Seyfi’’ yazılı pankartla çıkarken, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kollarına siyah bant taktı.

Borç 22.3 milyon dolar

Büyük Beşiktaş Platformu, bir toplantı düzenleyerek, projelerini anlattı. Toplantıya yönetim kurulu üyeleri Hasan Gocay ve Ali Ertem katıldı. Platform üyesi Recep Çoşkun Bozanlı, kulübün banka borcunun 22.3 milyon dolar olduğunu ve 308 bin dolar faiz ödendiğini açıkladı.

Taraftara yenildik

G.Antep'in genç futbolcusu Mustafa Şahintürk maçtan sonra ilginç bir açıklama yaptı. Şahintürk, ‘‘Biz Beşiktaş'a değil. Taraftara yenildik. Taraftarlar sahaya girince psikolojimiz bozuldu. Böyle muhteşem taraftar görmedim’’ dedi.

STAT: İnönü

BEŞİKTAŞ: 22 Fevzi (**), 25 Ali Eren (***), 2 (Dk.91 Necat ), 5 Ronaldo (***), 14 Ümit (***), 19 İbrahim (****), 16 Khlestov (***), 3 Tayfur (***), 7 Baya (***), 11 Bayram (**), 10 (Dk.68 A.Dursun ***), 20 Tümer (***), 28 (Dk.89 Yasin ), 26 İlhan (**)

G.ANTEP: 1 Ömer (**), 38 Hasan Yurt (***), 5 Ramazan (***), 26 Engin (*), 99 Cesar (***), 7 Kemal (*), 20 (Dk.79 Halit *), 6 M.Marangoz (*), 19 İbrahim (**), 22 Maxim (**), 10 M.Şahintürk (**), 16 (Dk.75 Hakan *), 61 Fatih (**)

GOLLER: Dk.17: Maxim, Dk.32: İbrahim, Dk.48: İlhan, Dk.76: A.Dursun

SARI KARTLAR: Dk.9: Tayfur, Dk.40: İlhan, Dk.42: Ali Eren, Dk.53: Baya

KIRMIZI KARTLAR: Dk.72: Maxim

HAKEMLER: Ali Aydın (**), Turgay Güdü (**), Cemal Gemici (**)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!