Saha rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Saha rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2005 01:59

Fenerbahçe'nin bugün UEFA Kupası'nda oynayacağı Zaragoza maçı öncesi saha krizi yaşandı. Sahanın karla kaplı olduğunu bahane eden yetkililer, 'zemin bozulur' diyerek temsilcimizin teklifini geri çevirdi.

Dün Zaragoza'ya ulaşan sarı lacivertli kafile, maçın yapılacağı La Romareda Stadı'nda çalışmak için İspanyol yetkililerden talepte buldu. Sahanın karla kaplı olduğunu bahane eden yetkililer, 'zemin bozulur' diyerek temsilcimizin teklifini geri çevirdi.

Gözlemciyle tartıştı

Bunun üzerine karşılaşmanın Avusturyalı gözlemcisi Heinz Fahnler'den yardım isteyen F.Bahçe yönetimi, gözlemciden de aynı yanıtı alınca, Fahnler'le tartıştı. Takımdan önce stada gelip, çalışmaların sürdüğünü gören asbaşkan Murat Özaydınlı, UEFA gözlemcisine "Neden bu iş bu kadar gecikti? Dışarda kar yok ancak sahanın içi bembeyaz. Özel kar mı yağdırlar?" diyerek tepki gösterdi.

Stada ani baskın

Avusturyalı gözlemci Fahnler, havanın don yapması nedeniyle temizliğin geciktiğini söyledi. Bu sırada başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurulu ve futbolcular stada baskın düzenleyip, içeri girdi. Yöneticiler, gözlemciye dönüp, "Futbolcularımız, stadın içini, tribünlerini ışığını görmeli" diyerek çalışma yapmaları gerektiğini belirtti.

Bu gelişme üzerine Fahnler, "İçeri girin, 15 dakika 2 pas yapın ve çıkın" diyerek ikna oldu.

Maç oynanmasın iddiası

Sarı lacivertliler de 18.30'da başlaması gereken çalışmalarına yarım saat gecikmeli başladı. Futbolcular idmanlarını sahanın bir köşesinde yaparken, saha temizleme çalışmaları da diğer taraftan devam etti. Bu arada Zaragozalı yöneticilerin, 10 yıldır kente kar yağmadığı ve futbolcularının kar ayakkabılarının bulunmadığı gerekçesiyle UEFA gözlemcisiyle görüşüp, maçı erteletmek istedikleri ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!