Sağlıkta dönüşüme yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta dönüşüme yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 00:00

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörlüğü “Sağlık 2020” hedeflerini gerçekleştirme noktasında Türkiye'nin Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamındaki deneyimlerinden yararlanmak için Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı DSÖ Avrupa Ofisi'ne davet etti.

Haberin Devamı

DSÖ Bölge Direktörü Zsuzsanna Jakap, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yazdığı mektupta, Bakanlığın Mayıs 2012'de Dünya Sağlık Asamblesi'nin 65. oturumunda düzenlediği teknik brifing için minnettarlığını ifade etti. Jakab, mektubunda sağlık hizmetlerine hakkaniyetli erişimin neredeyse bütün sağlık sistemleri için hala büyük bir zorluk olmaya devam ettiğini belirterek, brifingin bunu gösterme noktasında faydalı olduğuna inandığını anlattı.


Sağlıkta Dönüşüm Programı vasıtasıyla hayata geçirilen sağlık sektörü reformunun Türkiye için büyük bir başarı olduğunu ifade eden Jakap, bunun aynı zamanda Bakanlığın halk sağlığının iyileştirilmesi konusundaki adanmışlığının da açık bir işareti olduğunu vurguladı.


Jakap mektubunda 2020 yılı itibarıyla DSÖ Avrupa Bölgesi'nin sağlık potansiyeline ulaşma konusundaki ilerlemeyi hızlandırmak amacıyla yeni Avrupa sağlık politikası olan “Sağlık 2020”yi geliştirmek üzere üye devletlerle sıkı bir şekilde çalışıldığını kaydetti.

Haberin Devamı


Sağlık 2020'nin sağlık sistemlerini güçlendirmeyi, halk sağlığı altyapılarını ve kuruluşlarını canlandırmayı, halkla ve sağlık aktörüyle diyalog kurmayı, sağlık alanındaki tehditlerle mücadele edebilecek ve gelişmelerin sürekliliğini sağlayacak tutarlı, kanıt temelli politikalar ve yönetişim çözümleri geliştirmeyi amaçladığını anlatan Jakap, Sağlık 2020'nin eyleme geçmek için bütünlüklü hükümet yaklaşımını ve sektörler arası ortaklıkları teşvik ettiğini belirtti.

 

SAĞLIK 2020 TÜRKİYE GİBİ GERÇEK ÜLKE DENEYİMLERİNE MUHTAÇTIR

 

Jakap, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“Sağlık 2020, sağlığın ve sağlıkta hakkaniyetin karmaşık belirleyenlerinin ve etmenlerinin ele alınabilmesi için teklif ettiği çözümlerde, yenilikçi bir yaklaşıma sahiptir. Sağlık 2020 daha etkili politika müdahaleleri ve yönetişim yanıtlarının geliştirilmesini hedeflese de bütünlüklü bir hükümet yaklaşımının herkes için daha iyi sağlığa ulaşılmasında bir fark meydana getirdiğini gösterebilmek için Türkiye gibi gerçek ülke deneyimlerine muhtaçtır.

Haberin Devamı


Bu nedenle zatıalilerinizi direktörlerle tanışmak ve Sağlık Sistemi Güçlendirmesi ve bütünlüklü hükümet yaklaşımı konusundaki deneyimlerinizi paylaşma üzere Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi'ni şahsen ziyaretiniz için davet etmek istiyorum. Bu ziyaret bize, bakanlığınızın yakın zamanda yaşadığı sorunlara ve DSÖ Avrupa Ofisi'nin sizi desteklemeye nasıl devam edebileceğine ilişkin tartışmak adına bir fırsat sunacaktır.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!