Sağlıksız terminal

Güncelleme Tarihi:

Sağlıksız terminal
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2013 00:00

Günde 100 bin kişinin giriş çıkış yaparak küçük bir şehri andırdığı AŞTİ’de, sağlık ocağı bulunmaması sıkıntıya yol açtı.

Haberin Devamı

Terminalde bulunan tek eczanenin de kapatılma ihtimali vatandaşı kara kara düşündürüyor.

Şehir dışından gelen vatandaşlar, onları karşılayanlar ve çalışanlarla birlikte günde ortalama 100 bin kişinin ziyaret ettiği AŞTİ’de bulunan sağlık ocağı bir yıl önce kapatıldı. Şu an herhangi acil bir hastalık durumunda mesai saatlerinde açık bulunan eczane ya da çevrede acil bir durum yoksa kapıda bekleyen 112 Ambulansı hizmet veriyor. Ancak hem ambulansın olmadığı hem de eczanenin kapalı olduğu durumlarda vatandaşın çaresiz kaldığını belirten AŞTİ Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, “Özel ya da kamu fark etmez. Sağlımızı emanet edeceğimiz bir kuruluşa ihtiyaç var” dedi.
BİR YILDIR SIKINTILI

AŞTİ’de sağlık ocağının bir yıl önce kapanmasının otobüsle şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşları ve terminalde çalışanlarını çaresizliğe ittiğini dile getiren Tekeli şöyle konuştu: “Sağlık bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne yazdığımız yazılar bir sonuç vermiyor. Bir yıl önce kapanan sağlık ocağının ardından ‘acil hizmet’ kavramı yok sayılıyor. Birçok havalimanında örneği bulunan özel sağlık kurumu açılmasına da izin verilmiyor. Biz burada elimiz kolumuz bağlı insanların kalp krizi geçirmelerine şahit oluyoruz. AŞTİ bu yapısıyla bir yıldır sağlıksız kaldı.”
AKLIMIZ KALIYOR

Haberin Devamı

Terminalde bulunan Yeni AŞTİ eczanesinin sahibi Nilgün Eren de günde yaklaşık 10 adet ciddi vakayla karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi: “Sabah sekizde iş başı yapıp, akşam yedide kapattığımız anda aklımız burada kalıyor. Çünkü insanlar eczaneyi burada acil ünite gibi kullanıyor. Çocuğu havale geçiren, tansiyon hastası olan, yolculuk sırasında üzerine sıcak su dökülen, şekeri artan azalan herkes bize başvuruyor. Beş dakikada neler yapabilirsek yapıp insanları yolluyoruz ama işimizi bitince mecburen evimizin yolunu tutuyoruz.
BU YAPIYA DAYANAMIYORUZ

Burada bahsettiğimiz vakaların tamamına yakını acil durumlar. Bu tarz durumlarda insanlar buradan yakında bulunan bir aile hekimine başvuramıyor. Çünkü herkesin kendi ismine tanımlı bir doktoru var. Daha acil durumlarda en yakın hastaneye gitmesi 20 dakikayı alıyor. Ayrıca taksiye binerek gitmeleri halinde maddi olarak kayıpları da olacak. Kimin cebinde ne kadar parası olduğunu bilemeyiz. İnsanları bu mecburiyete itmek çok ayıp. Biz de zaten buradaki yapıdan ticari olarak da kaybediyoruz. Bu şartlarda iki ay daha dayanabiliriz. Sonra kapatıp gideceğiz. İşte insanlar o zaman büyük sıkıntı yaşayacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!