Sağlıklı Ziyafet

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı Ziyafet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'in cumartesi günleri okurlarına armağan ettiği yemek dergisi Ziyafet, daha da büyüdü ve okurlarının sadece damak tadını değil sağlığını da düşünmeye başladı.

Lüks karton kapağı, pırıl pırıl baskısıyla artık 64 sayfa olarak yayımlanacak olan Ziyafet'te birbirinden güzel yemek tariflerinin yanında, sağlıklı beslenmeyle ilgili, ‘‘Yediklerimiz bizi nasıl etkiliyor?’’, ‘‘Hangi yemeklerden uzak durmalı?’’, ‘‘Vücudun gelişimindeki yapı taşları nelerdir?’’ gibi pek çok bilgiyi bulabileceksiniz.

Yarın Hürriyet'le birlikte alabileceğiniz Ziyafet dergisinin ‘‘Lezzetli Günler’’ sayfalarında. tavuklu yaz türlüsü, zeytinyağlı semizotu salatası, sebzeli tavuk graten, fasülye kavurması, ton balıklı makarna, sebze garnitürlü hindi köftesi, acıbademli kayısı dolması tarifleri var. Ayrıca yemek yaparken takıldığınız, ne anlama geldiğini bilmediğiniz bazı tariflerin açıklamalarının da bulunduğu dergide, ‘‘Alternatif Lezzet’’ olarak pirinçli dökme, ziyafet tabağı, pirinçli su böreği, yeşillim salata, pirinç rulosu, balıklı domates dolması, sultan sarması tarifleri de yeralıyor. Yılların süzgecinden geçip gelen lezzetler, yaprak yaprak lezzet, yaza uygun yemekler ve hafif tatlılar bölümlerinden sonra sıra sağlığa geliyor:

Sağlıklı bir bünye için ne yapmalı, neler yemelisiniz? Hipokrat'ın bundan iki bin yıl önce söylediği ‘‘Bırak yediklerin ilaç, ilaç da yediklerin olsun’’ sözünü hatırlatan Ziyafet, hastalıklardan korunmanın başlıca yolu olarak doğru beslenmeyi öne çıkarıyor ve bu konuda önerilerde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!