6 ayda 50 bin kişiye eğitim

Güncelleme Tarihi:

6 ayda 50 bin kişiye eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 12:34

BURSA İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlıklı yaşam araçlarıyla son 6 ayda 50 bin kişiye eğitim verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Önlenebilir hastalıklara karşı vatandaşlarda bilinç oluşturmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için şehrin çeşitli noktalarında hizmet veren sağlıklı yaşam araçları, eğitim çalışmalarında hız kesmiyor. 2016 yılında bu yana hizmet veren araçlarda 7’den 70’e toplumun tüm kesiminin bilgilenebileceği broşür, eğitim filmleri gibi materyallerin bulunurken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen farkındalık çalışmalarında büyük rol oynuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Araçlarımız tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lara ait mekânlar, açık hava alanları, AVM’ler, ibadethane bahçesi, okullar, parklar, pazar yerleri, kurban satış yerleri gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde hizmet vermektedir” dedi.

Haberin Devamı

Bursa’da 5 adet sağlıklı yaşam aracının görev yaptığı bilgisini veren Dr. Akan, “Araçlarımız, sadece 2018 yılının ilk altı ayında bine yakın noktada yaklaşık 50 bin vatandaşımıza eğitim verdi. Hizmete başladıkları 2016 yılı Nisan ayından bu yana ise, 3 bin 500’e yakın etkinlikte 450 bine yakın vatandaşımıza ulaştı. Rakamlar göz önüne alındığında sağlıklı yaşam araçlarının vatandaşlarımıza yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarımızda büyük rol oynadığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

AMAÇ, SAĞLIKLI YAŞAM KÜLTÜRÜNÜN OLUŞMASI

Araçlarda küçük yaş gruplarına yönelik el yıkama, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme gibi konularda eğitimler verildiğine dikkat çeken Dr. Akan, “Eğitimlerle çocuklarımızda sağlıklı yaşam bilincinin oluşması ve bu bilincin bir kültür haline gelerek yaşam boyu sürdürülmesini hedefliyoruz. Yetişkin bireylere ise, önlenebilir hastalıklarla ilgili farkındalık ve sağlık okuryazarlığı kazandırılması çalışmaları gerçekleştirmekteyiz” şeklinde konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!