Sağlıklı kentler için ilk toplantı

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı kentler için ilk toplantı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 15:24

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde kurulan Sağlıklı Kentler Platformunun ilk toplantısında, İzmir'in sağlıklı kentlere örnek olacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde bir araya gelen 72 kurum ve kuruluşun katılımıyla oluşturulan Sağlıklı Kentler Platformu, ilk toplantısını Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun başkanlığında yaptı.

Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, İzmir'in sağlık konusunda açılım yapabilecek bir kent olduğunu ve sağlıklı kentlere örnek olacağını kaydetti.

İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde ilk yardımla ilgili bir sempozyum düzenleyeceklerini belirten Kocaoğlu, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde de sağlık temasını işleyeceklerini ve burayı sağlık müzesi haline getireceklerini bildirdi.

EXPO 2015'in temasını sağlık olarak belirlediklerini hatırlatan Kocaoğlu, “Bu nedenle EXPO'yu ve sağlığı İzmir'in gündeminde tutacağız. Kurulduğu günden bu yana her zaman sağlık merkezi olan İzmir, Sağlıklı Kentler Birliği projesi ile EXPO iddiasını daha da güçlendirecek” dedi.

Sağlıklı Kentler Platformunun, İzmir'deki çalışmaların mutfağı olacağını ifade eden Kocaoğlu, kentin her yönüyle sağlıklı olması kadar, sağlık pastasından daha fazla pay alması için çalışacaklarını söyledi.

Sağlıklı Kentler Projesi Koordinatörü Yeşim Müderrisoğlu ise Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Ağına üyelik için gerekli şartların bir bir yerine getirildiğini belirtti.

Müderrisoğlu, şunları kaydetti:

“Öncelikle ulusal birliğe üye olduk. Sağlıklı Kent Proje Ofisimizi hazırladık. Politik taahhüdümüzü de yerine getirdikten sonra sıra kentin sağlık profilini çıkarılmasına geldi. Projeye destek için İzmir'deki sivil toplum örgütlerine yapılan çağrıya yanıt veren yaklaşık 39 sivil toplum örgütü, vilayete bağlı çeşitli müdürlükler, belediye şirketleri ve ilçe belediyelerinin katılımıyla, toplam 72 farklı kurum ve kuruluşun katılımı ve desteğiyle tüm verileri hızla derleyerek, 2008'e kadar mevcut durumu tespit etmeyi amaçlıyoruz. Daha sonra, şu an 4. fazı devam eden Dünya Sağlık Örgütünün Sağlıklı Kent Projesi'nin 5. fazına üye olmak için girişimlere başlayacağız.”

Sağlıklı Kentler Platformu toplantısında tüm katılımcıların grup grup bilgilendirilmesinden sonra, gelecek hafta, tüm temsilcilerin katılacağı bir toplantı yapılacak. Bu toplantıda, platformda yer alacak çalışma grupları, grup yürütücüleri ve iletişim kurulu belirlenecek.

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Ağı kapsamında kurulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye olan İzmir Büyükşehir Belediyesinin çağrısıyla İzmir'deki çeşitli kurum ve kuruluşlarının katılımıyla hayata geçirilen Sağlıklı Kentler Platformunun toplantıları üç gün sürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!