GeriSeyahat Sağlıklı kahvaltı mekanları için bu listeye göz atın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sağlıklı kahvaltı mekanları için bu listeye göz atın!

Sağlıklı kahvaltı mekanları için bu listeye göz atın!

Güne zinde bir başlangıç için önemli bir yere sahip olan kahvaltıyı daha sağlıklı ve dengeli menü seçenekleriyle yapabileceğiniz yerlerin sayısı her geçen gün artıyor. İşte bazıları...

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı keyifli şekilde yapmak paha biçilemez. Kahvaltıda gün boyu enerjinizi üst seviyede tutacak ürünlerin yanı sıra formunuzu korumak için sağlıklı seçimler de yapabilirsiniz. Sağlıklı kahvaltı seçenekleri popüler olunca mekanlar da menülerine sağlıklı tarifler eklemeye başladı bile. Siz de bu mekanlarda sağlıklı bir kahvaltı keyfi yapabilirsiniz:

1. Azzur - Movenpick Hotel

Mövenpick Hotel'in içerisinde yer alan Azzur, haftanın her günü 06:00 ile 10:30 saatleri arasında şahane bir kahvaltı büfesi sunuyor. Geleneksel Türk kahvaltısında yer alan bütün yiyeceklerin yanında sağlıklı ve doğal seçenekler de menüde yer alıyor. Uluslararası peynir ve şarküteri seçkisi ise birbirinden lezzetli ürünleriyle ön plana çıkıyor. İsviçre usulü müsli, omlet ve diyet tost seçenekleri ise diyette olanların gözde seçenekleri arasında.

Sağlıklı kahvaltı mekanları için bu listeye göz atın

2. The Brasserie

Elite World Hotel bünyesinde yer alan The Brasserie, hafta içi her gün 06:30 - 10:30 saatleri arasında pastane şefleri tarafından büyük bir özenle kurulan açık büfesi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Her gün fırından yeni çıkmış taptaze kruvasan kek, ekmek ve börek çeşitlerinin yanında Anadolu'nun en lezzeti yerlerinden özel olarak getirtilen doğal peynir ve reçel çeşitleri de açık büfede sunuluyor. Türk damak tadını tamamlayan lezzetlerin yanı sıra Uzakdoğu kahvaltı çeşitlerinin yer aldığı Japon büfesi de ziyaretçilere enfes bir deneyim yaşatıyor. Kalorisi düşük seçeneklerden chialı omlet, yulaf, müsli ve kinolalı tarifler ise sağlıklı bir kahvaltı yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

Sağlıklı kahvaltı mekanları için bu listeye göz atın

3. Salomanje

Nişantaşı'nın sakin ve huzurlu cafelerinden biri olan Salomanje 2003 yılından beri Atiye Sokak'ta hizmet veriyor. Semt sakinlerinin sıklıkla uğradığı mekan, yeşillikler içerisinde doğayla baş başa bir atmosfer sunuyor. Kahvaltı tabağında geleneksel lezzetlerin yanında omlet, menemen ve tost çeşitleri yer alıyor. Kinoalı lezzetler ve yöresel peynir çeşitleri ise sağlıklı ve doğal bir kahvaltı yapmak isteyenlerin en çok beğendiği seçenekler arasında yer alıyor. İş çıkışı, hafta sonu veya akşam yemeklerinde de tercih edebileceğiniz mekan ayrıca düşük kalorili ızgara sebze, somon, levrek menüsünün yanında her türlü salata çeşidi ile de sağlığını ve formunu korumak isteyenleri düşünüyor.

Sağlıklı kahvaltı mekanları için bu listeye göz atın

False