Sağlıklı ekmek Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı ekmek Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 22:17

DORUK Group Holding ve fırıncılık markası Komşufırın, İspanyol bilim adamlarıyla birlikte geliştirilmesine doğrudan katkıda bulunduğu doğal bir tahıl olan Tritordeum’u ve Tritordeum Ekmeği’ni Türkiye’ye tanıttı.

Haberin Devamı

 Makarnalık buğday (Triticum Durum) ve yabani arpanın (Hordeum Chilense) melezlenmesiyle üretilen Tritordeum, geleneksel ıslah teknikleriyle geliştirildi. Doruk Group Holding ve Komşufırın Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Tritordeum’un tarım sektörü ve insan sağlığı açısından inovatif bir çalışma olduğunu belirterek “Türkiye’nin İtalya, İspanya, Portekiz ve Fransa’dan sonra Tritordeum üreten beşinci ülke olması, gurur kaynağı oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!