'Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller kampanyası'

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 13:51

'Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller kampanyası'

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı'nın tüm illerde başlattığı 'Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller Kampanyası' kapsamında Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ile birlikte Kırıkkale Gürler İlkokulu'nda ana okulu ve ilkokul 2. sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı setleri dağıtıldı.

Kampanya kapsamında çocukları önce bilgilendirdiklerini, daha sonra uygulamalı diş fırçalama yöntemi anlatıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı kapsamında Gürler İlköğretim Okulunda düzenlenen törende Vali Yardımcısı Ayhan Özkan yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde sağlıklı dişler için Sağlık bakanlığımızın önderliğinde okullarımızda tüm öğrencilerimize diş maçını ve diş fırçası dağıtıyoruz. Amacımız dişlerimizin sağlıklı bir şekilde ileriki yaşlara taşınmasını sağlamak. Öğrencilerimizde ve çocuklarımızda bu bilinci aşılamak buradaki öğrencilerimiz de zaten çok sağlıklı dişler olduğunu gördük. Önemli olan bu alışkanlıklarını sürdürmek ve ömür boyu devam ettirmektir" dedi.

Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ise projenin amacının, çocukların ve öğrencilerin sağlıklı dişlere sahip olmasını istediklerini söyledi. Güngüneş, "Kırıkkale genelinde bir ve üçüncü 3 sınıf ile ana okulları olmak üzere 15 bin 104 öğrenci tek tek kendilerine diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!